Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Reunió urgent amb la consellera de Territori

6 de març de 2024


L’equip de govern considera que l’Estat espanyol i Adif no estan fent les inversions necessàries per garantir la seguretat a la línia R4 al seu pas per Vacarisses

 

Arran del descarrilament d’un tren de la línia R4 el passat diumenge a Vacarisses, l’alcalde del municipi, Antoni Masana Ubach, va sol·licitar una reunió urgent amb la consellera de Territori, Ester Capella i Farré. La trobada va tenir lloc ahir a la tarda i també va comptar amb la presència del secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas Alcantarilla; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs Alborch, i el director dels Serveis Territorials a Barcelona, Emili Mató Palós.

 

Després de signar al llibre d’honor de l’Ajuntament, l’equip de govern li va traslladar la preocupació pel seguit d’incidents ocorreguts els darrers anys, especialment el de 2018, en què va morir un passatger. A més, es considera que no s’estan fent les inversions necessàries quant al manteniment i la vigilància del tram afectat.

 

La consellera de Territori va corroborar amb xifres que la inversió de l’Estat espanyol i Adif és, efectivament, molt inferior a la que pertocaria (el primer semestre de 2023, només es va executar el 8,7% del previst) i es va comprometre a demanar que es reverteixi aquesta situació mentre les competències de la línia R4 no es traspassin a la Generalitat.

 

De fet, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas Alcantarilla, ha enviat una carta al president d’Adif, Ángel Contreras Marín, recordant-li els darrers incidents que han patit l’R4 i altres línies de Rodalies en la xarxa ferroviària que gestiona. A més de sol·licitar informes detallats sobre les actuacions dutes a terme des de 2018, es reclama que “es portin a terme les intervencions necessàries de manteniment i modernització de la infraestructura”, per tal de “garantir la seguretat del tràfic ferroviari”.

 

Per la seva banda, l’alcalde de Vacarisses va lamentar que Adif no hagués contactat amb l’Ajuntament després del descarrilament de diumenge.  • Reunió urgent amb la consellera de Territori.
  • Reunió urgent amb la consellera de Territori.
  • Reunió urgent amb la consellera de Territori.
  • Reunió urgent amb la consellera de Territori.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats