Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Vila Pacte ciutadà de gènere

Pacte ciutadà contra les violències masclistes i de gènere

Al desembre de 2019 es va aprovar per acord de ple una moció per declarar Vacarisses poble feminista. Un dels acords que se’n desprenien era l’elaboració d’un Pacte ciutadà contra les violències masclistes. Aquest procés s’ha dut a terme durant els passats tres mesos des de la Regidoria de Polítiques de gènere i amb la col·laboració de la Regidoria de Participació i el Consell de Vila.

 

En concret, ha consistit en un procés participatiu obert a tota la població i que ha comptat, a més, amb la representació d’entitats, centres educatius, persones a títol individual de diferents edats, etc. A les sessions de treball organitzades, s’ha fet una diagnosi de les violències masclistes a Vacarisses i s’ha debatut sobre possibles acords per reduir-les i eliminar-les.

 

El document resultant pretén ser viu i adaptable a les circumstàncies que es vagin donant amb el pas del temps. El seu objectiu és ser una eina de sensibilització de la societat civil vers les violències masclistes i de gènere, així com un símbol del compromís i el consens ciutadans per lluitar-hi en contra. De fet, tothom pot adherir-se a aquest document: qualsevol persona major d’edat a títol individual, entitats, comerços, centres educatius i altres organismes de Vacarisses, que vulguin comprometre’s a posar-se a disposició de la ciutadania per avançar cap a una societat lliure de violències contra les dones i les persones LGTBIQ+, mitjançant el compliment dels acords del Pacte ciutadà.

 

Paral·lelament, s’ha creat un segell identificatiu per a les entitats, centres educatius, establiments, etc. adherits al pacte i que es podrà adjuntar en comunicats i altres publicacions, a més de mostrar-lo al seus locals. El llistat d’aquestes adhesions serà públic, tot i que cadascú podrà escollir si hi vol aparèixer o no.

 

 

Formulari d'adhesió: persones a títol individual

 

 

Formulari d'adhesió: entitats

 

AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats