Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Descarrila un tren a Vacarisses

4 de març de 2024


Va ser provocat per una esllavissada deguda a les pluges, en una zona amb malla de protecció que va minimitzar l’impacte, evitant danys personals

 

ACTUALITZACIÓ

S'ha recuperat la circulació per les dues vies entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar, només amb una limitació temporal de velocitat al punt de la incidència.

________________________________________________________________

 

Ahir, a les 7.45 h, el primer eix d’un tren de la línia R4, que feia el trajecte Manresa – Sant Vicenç de Calders, va sortir de la via, fruit d’una esllavissada provocada per les pluges. Cap persona en va resultar ferida i un tren ubicat en paral·lel va recollir qui viatjava al tren afectat, cap a mig matí. La unitat es va apartar a les 15.10 h i, des d’Adif, es va continuar treballant en la reparació de la infraestructura. Fins la finalització d’aquestes tasques, se circularà en via única al tram afectat, de manera que els trens de l’R4 amb origen o destinació Manresa i els de l’R12 poden patir demores.

 

El punt on es va produir avui l’esllavissada està situat entre els nuclis habitats de Can Serra i El Fresno, a 3 km d’on es va registrar el descarrilament de 2018. Hi ha instal·lada una malla de protecció que, precisament, va minimitzar l’impacte del despreniment, evitant danys personals.

 

Des de l’incident de fa 6 anys, s’hi han realitzat actuacions contínues, a més d’unes obres d’emergència per valor de 8 milions d’euros. A més, recentment, s’han anunciat tasques de reparació a 1 km de l’esllavissada d’ahir, per estabilitzar talussos, sanejar la trinxera i col·locar-hi malla nova.  • Descarrilament d’un tren a Vacarisses
  • Descarrilament d’un tren a Vacarisses
  • Descarrilament d’un tren a Vacarisses
  • Descarrilament d’un tren a Vacarisses
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats