Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’Ajuntament actua davant els continuats talls de llum d’Endesa

17 d'agost de 2023


En breu, es reunirà amb la directora general d’Energia de la Generalitat per informar-la sobre la situació en què es troba el municipi, així com també els del nostre voltant

 

Arran dels nombrosos i continuats talls de subministrament elèctric dels darrers mesos, l’Ajuntament de Vacarisses ha demanat explicacions i una solució immediata a Endesa. D’una banda, s’ha parlat directament amb la directora general de Catalunya, a qui s’han fet arribar les queixes pels constants talls.

 

D’altra banda, el tècnic responsable d’alta tensió i la responsable de zona han informat l’Ajuntament sobre les causes i les actuacions portades a terme. Segons les seves explicacions, els talls produïts durant el mes de juliol es van deure a unes causes perfectament identificades en un dispositiu automàtic d’una subestació, que ja s’han solucionat.

 

Quant al tall d’ahir, Endesa assegura que va ser puntual i que no s’hauria de repetir. A més, l’empresa afirma que es va fer una revisió completa de les línies i no es va detectar cap incidència que impliqui una actuació posterior.

 

Pel que fa al retard en el restabliment del subministrament elèctric, l’explicació pertinent és que, quan hi ha un pla Alfa per risc d’incendi, s’entra en “règim especial d’explotació” i la reconnexió s’ha de fer revisant les línies manualment. Això suposa unes tres hores de feina, que serien minuts si la revisió fos automàtica.

 

Paral·lelament, l’Ajuntament es reunirà en breu amb la directora general d’Energia de la Generalitat de Catalunya per informar-la sobre la situació en què es troba el municipi, així com també els del nostre voltant.  • Talls de llum
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats