Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’Ajuntament de Vacarisses celebra el darrer ple de l’any

23 de desembre de 2022


Un dels punts aprovats va ser la modificació de crèdits per finançar diverses despeses extra amb el romanent de Tresoreria restant de 2022

 

El ple de desembre de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, va aprovar la modificació de crèdits per finançar diverses despeses amb el darrer romanent de Tresoreria de l’exercici 2022. L’alcalde del municipi, Antoni Masana Ubach, va explicar que la majoria d’imports van destinats a extres vinculats a la sortida de la pandèmia, la crisi de l’aigua i la pujada de preus de l’energia. Una altra part del romanent restant finançarà estudis urbanístics, el Pla Local de Joventut i la insonorització d’aules de l’Escola Municipal de Música, entre altres actuacions.

 

El PSC va ser l’únic grup que va donar suport a aquest canvi, mentre que la resta es va abstenir. Salvador Boada Guàrdia, d’UIPV, va plantejar alguns dubtes i va recordar que la seva formació sempre s’abstenia en tot allò referit al pressupost. Des de Veïns per Vacarisses, Pedro Serna González, va considerar que els imports no estaven “ben distribuïts” i Clara Fuster Ramon, de Movem Vacarisses, va criticar “la manca de planificació, una línia que hem anat veient des de l’inici de la legislatura i que no compartim”.

 

Continuïtat de Life Montserrat a El Mimó

El ple d’ahir també va aprovar una addenda per al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vacarisses, l'Associació de Propietaris Forestals Entorns de Montserrat i l’Associació Can Mimó, Pastors i Productors Artesans, que gestiona el corral de la mateixa finca. L’objectiu és garantir la continuïtat del projecte Life Montserrat, basat en la prevenció d’incendis a través de la pastura. El finançament rebut per a aquest va concloure el 2019 i, perquè es pugui continuar duent a terme el treball de neteja de sotabosc i manteniment d’aquest espai, s’ha autoritzat la despesa de 15.648 euros, amb càrrec al pressupost general de l’Ajuntament per a l’exercici 2022. I és que “continua sent d’alta importància preservar aquest espai davant l’amenaça de possibles incendis forestals”, tal com va remarcar el regidor de Medi Ambient, Pere Casas Ardanaz. Així mateix, “mantenir l’activitat silvícola s’ha constatat com una eina cabdal, a més d’enriquir la biodiversitat”. UIPV es abstenir en la votació. “Si l’explotació és deficitària, no veiem clar avançar-los els diners de 3 anys, sinó que siguin anualitats”, va argumentar Boada. En canvi, Serna va votar-hi en contra: “Creiem que el projecte hauria d’estar autofinançat per la mateixa empresa que ho gestiona, tot i que sabem que té deutes importants”.

 

Adhesió a l’agenda digital dels municipis de Catalunya

L’únic punt de l’ordre del dia aprovat per unanimitat va ser l’adhesió de l’Ajuntament de Vacarisses a l’agenda digital dels municipis de Catalunya, impulsada pel consorci Localret, que acompanya els ajuntaments en la transformació digital dels seus pobles i ciutats. Aquesta agenda sorgeix de la voluntat de construir consensos i compartir objectius comuns per facilitar el desplegament més compassat dels municipis digitals catalans. Tot plegat per assolir majors cotes de qualitat en els serveis oferts, eficiència en la gestió dels recursos públics i satisfacció de la ciutadania i les empreses en la seva relació amb l’administració.

 

Moció sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials

L’única moció presentada al ple d’ahir va ser de la mà d’UIPV “per acabar amb l’ocupació d’immobles que provoquen greus problemes de convivència en l’entorn i generen alarma social entre els veïns”. Tal com va explicar el regidor Raúl Avilés Trabalón, el text ja s’havia presentat al ple anterior, on es va decidir deixar-lo sobre la taula i fer una consulta a la resta de grups per incorporar-hi esmenes. La nova proposta només va rebre l’aprovació de Veïns per Vacarisses, mentre que la resta es va abstenir.

 

*La regidora Estefanía Muñoz Ramírez va excusar la seva absència del ple.

   • Ple de 22 de desembre de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats