Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Modificacions de crèdit per a millores i noves adquisicions

25 de novembre de 2022


A més d’actuacions en carrers, entre d’altres, es comprarà un mòdul prefabricat per albergar l’Espai dels Infants a Can Serra

 

El ple de novembre de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, es va iniciar amb un minut de silenci per Salvador Boada Urpina, regidor a la primera legislatura democràtica (1979-1983) i que ens va deixar fa uns dies.

 

El debat de la sessió es va centrar en la modificació de crèdits. D’una banda, per destinar-los a despeses de personal, que es cobriran amb la dotació restant del fons de contingència i amb romanent de Tresoreria. També es finançaran amb romanent de Tresoreria diverses actuacions: millores en carrers; la compra d’aplicacions informàtiques, nou mobiliari i un generador; la instal·lació de dos punts de llum fixos necessaris per il·luminar diverses activitats, i l’adquisició d’un mòdul prefabricat que es destinarà a l’Espai dels Infants i que està previst ubicar-lo a Can Serra.

 

Les dues propostes de modificació de crèdits van rebre el suport de tots els grups, excepte d’UIPV, que es va abstenir en ambdues, i de Veïns per Vacarisses, que ho va fer en la referent al romanent de Tresoreria.

En canvi, es va aprovar per unanimitat la proposta de modificació del pressupost de 2022 per incloure-hi una subvenció a l’Associació de Veïns de Can Serra.

 

Moció sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials

L’única moció presentada al ple d’ahir va ser de la mà d’UIPV, per sol·licitar “eines als alcaldes i comunitats de propietaris per acabar amb l’ocupació d’immobles que provoquen greus problemes de convivència en l’entorn i generen alarma social entre els veïns, perquè es tracta d’una ocupació delinqüencial”. Per fer-ho, la formació demanava la modificació del Codi Civil de Catalunya i diverses lleis. En aquest sentit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana Ubach, va posar en dubte que la moció és pogués votar, ja que “l’Ajuntament no pot impulsar molts dels acords que inclou”, opinió també expressada per la resta de formacions polítiques. Un altre punt en comú va ser la manca d’enfocament local de la moció per tractar-se d’un text genèric de Junts per Catalunya. A més, des de Movem Vacarisses, Clara Fuster, va considerar que “la batalla que cal dur a terme són les situacions de vulnerabilitat i precarietat, pressionant les entitats bancàries i els gran tenidors per forçar el lloguer social”. De la mateixa manera, Masana va afegir que “cal anar a l’arrel de la problemàtica sense fer demagògia i treballar des d’una òptica de dret a l’habitatge”. Finalment, l’alcalde va proposar deixar la moció sobre la taula per estudiar l’elaboració d’un text consensuat per tots els grups municipals. UIPV va acceptar-ho, de manera que la moció no es va arribar a votar.

 

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Avui és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i, per commemorar-lo, la regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó Ballbé, va llegir ahir la declaració institucional. Abans, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana Ubach, va voler mostrar la seva “sororitat” amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero, arran de la intervenció al Congrés el dia anterior d’una diputada d’extrema dreta. “El 25N és més vigent que mai”, va lamentar Masana.

 

*La regidora de Cs, Estefanía Muñoz Ramírez, va excusar la seva absència al ple.

   • Ple de 24 de novembre de 2022

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats