Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Informació d'interès

Ajudes per actuacions d’accessibilitat universal a l’habitatge

28 de novembre de 2022


S’ha aprovat la convocatòria per a la concessió d’ajudes per actuacions d’accessibilitat universal a l’habitatge per a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència a Catalunya.
 
La presentació de sol·licituds es pot fer des del 29 de novembre fins el 31 de gener del 2023, i amb el requisit que les obres han d’estar finalitzades el 31 de març del 2023, podent-se incloure obres iniciades a partir de l'1 de febrer del 2020. Es podran acollir actuacions d’accessibilitat universal en les zones comunes dels edificis d’habitatges i també en el seu interior.
 
Zones comunes d’edificis
Per a actuacions d’accessibilitat en zones comunes dels edificis d’habitatges, la subvenció serà del 75% del pressupost protegible. Hi haurà ajudes addicionals que cobriran fins el 100% de l’import per a persones propietàries o usufructuàries d’habitatges inclosos en els edificis on es duguin a terme actuacions d’accessibilitat en zones comunes, i que acreditin situació de vulnerabilitat econòmica. Entre les actuacions en zones comunes dels edificis d’habitatges hi ha, entre d’altres, la instal·lació de nous ascensors o altres dispositius per a l’accessibilitat de l’immoble o adequació dels existents amb la mateixa finalitat. També s’hi inclou la instal·lació de dispositius per millorar l’accessibilitat en serveis i zones comunes com ara jardins, piscines i altres similars. Així mateix, la instal·lació de productes de suport a l’audició o altres dispositius que garanteixin la comunicació visual, auditiva i bidireccional amb l’exterior per a casos d’emergència i atrapament. També seran subvencionables elements d'informació, comunicació o avís per permetre orientació en escales i ascensors i altres inclús adaptats a les necessitats de persones amb discapacitat sensorial i intel·lectual. En general, seran subvencionables aquelles actuacions que millorin el compliment de paràmetres establerts en la normativa en matèria d’accessibilitat.

 
Interior dels habitatges
Per a actuacions d’accessibilitat en l’interior dels habitatges, la subvenció serà del 100% del pressupost protegible, amb un topall de 6.000 euros per habitatge. Aquest límit es podrà ampliar en alguns casos fins a 10.000 euros si a l’habitatge resideix una persona amb discapacitat legalment reconeguda igual o superior al 75%, amb barem de mobilitat reduïda. En el cas que a l’habitatge resideixi una persona amb dependència degudament reconeguda, el límit de subvenció màxima atorgable es podrà ampliar fins a 15.000 euros. Quant a les actuacions en interior d’habitatges, aquestes van des de la instal·lació d’ascensors, salva-escales, rampes o altres dispositius, així com la seva adaptació a la normativa sectorial corresponent, fins a altres instal·lacions d’elements d’avís i comunicació o altres per afavorir l’autonomia personal de gent gran, persones amb discapacitat i/o en situació de dependència. Així mateix, s’hi inclouen intervencions que facilitin l’accessibilitat, com ara l’ampliació d’espais de circulació o altres millores en les condicions d’accessibilitat en banys i cuines.

 

Aquestes ajudes són incompatibles amb els programes regulats al Reial Decret 853/2021, de 5 d'octubre, pel qual es regulen els programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Tot i així, sí seria compatible si les actuacions i les parts sol·licitants són diferents en cadascuna de les sol·licituds (Comunitat Propietaris o habitatge dins d’edifici plurifamiliar)..  • Habitatge. Font: CCVOC

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats