Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Informació d'interès

Bosses compostables per a la fracció orgànica

19 de febrer de 2021


Cada sis mesos, podeu recollir-ne tres paquets gratuïtament a l’Oficina d’Emergència Climàtica i Biodiversitat

 

Des que es va instaurar el sistema de recollida de residus Porta a Porta, és obligatori l’ús de bosses compostables per dipositar la fracció orgànica. És així perquè comporta conseqüències tant en els costos de tractament com per al medi ambient.

 

Què són les bosses compostables

Una bossa compostable està feta de matèria orgànica, de manera que, en degradar-se, s’acaba transformant en compost per a la terra. Aquest procés de degradació dura de 3 a 6 mesos en el cas de les bosses compostables, més de 18 mesos en les biodegradables i 150 anys en les bosses de plàstic convencional. Les bosses compostables no són tòxiques per als éssers vius i són respectuoses amb el medi ambient. La seva fabricació requereix menys energia, reduint, per tant, la petjada de carboni (menys emissió de CO2 a l’atmosfera).

 

Per què hem d’utilitzar bosses compostables per a la fracció orgànica

Tots els nostres residus orgànics recollits amb el Porta a Porta són duts a una planta industrial de compostatge, des d’on retornen a la natura com a composta per als conreus, després del temps i el tractament necessaris. Si els dipositem en bosses compostables, el compost que s’obté no conté plàstic ni substàncies contaminants, fen que la major part dels nostres residus es pugui aprofitar sense contaminar el medi. En canvi, si no utilitzem bosses compostables, es genera un impropi que suposa un increment del cost del tractament, ja que l’Ajuntament n’és penalitzat.

 

On puc trobar bosses compostables

El servei de recollida Porta a Porta inclou bosses compostables per a la ciutadania: tres paquets cada sis mesos, és a dir, una bossa per dia. Aquests es poden recollir a l’Oficina d’Emergència Climàtica i Biodiversitat, demanant cita prèvia al 93 835 92 93 (de 9 a 14 h) o a l’adreça electrònica info@portaportavacarisses.cat.

 

Cicle de la matèria orgànica  • Bossa compostable
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats