Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses commemora el Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+

28 de juny de 2024


Per primer cop, el municipi celebra la Setmana de l’Orgull, amb tot un seguit d’actes

 

Al ple de juny de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, la regidora de Feminismes, LGTBIQ+ i No Discriminació, Deborah Sancho Latorre, va llegir la declaració institucional del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, que es commemora, precisament, el 28 de juny.

 

Per primer cop, el municipi celebra la Setmana de l’Orgull, amb tot un seguit d’actes. El cinema va ser el protagonista d’anit, amb la sessió de curtmetratges del Sex Education Film Festival, i ho serà de nou dimarts, quan es projectarà el documental La generació silenciosa al Casal de la Gent Gran. El mateix dia, es farà un taller d’art mural i pintada de bancs al Punt de Vol. El casal de joves de Vacarisses acollirà també l’acte que clourà la Setmana de l’Orgull d’enguany, amb un espectacle i la música de DJs, el divendres 5 de juliol. A més, fins al dia 10, a la biblioteca municipal El Castell, es podrà visitar l’exposició Contra les regles. Persones LGTBIQ+ a l’Esport, de l’entitat Panteres Grogues.

 

Dia Mundial de les Persones Refugiades

Tot seguit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana Ubach, va llegir el manifest del Dia Mundial de les Persones Refugiades, commemorat el 20 de juny.

 

Festes locals de Vacarisses per a 2025

Un dels punts de l’ordre del dia de la sessió plenària de juny va ser determinar com a festes locals de Vacarisses per a l’any vinent els dies 17 d’abril i 26 de maig, corresponents a Dijous Sant i Sant Felip Neri, respectivament.

 

Informes de presidència

En l’apartat d’Informes de presidència, l’alcalde Vacarisses va informar, d’una banda, de les subvencions concedides per la Diputació de Barcelona: 499.500 euros per a la millora de la xarxa d’abastament d’aigua, que es poden gastar fins 2027, i 75.000 euros, emmarcats en el Programa sectorial de Transició Ecològica, per construir, per exemple, refugis climàtics. La Diputació ha avisat l’Ajuntament que, en breu, s’iniciaran les actuacions per remodelar la Carretera dels Caus, entre els carrers de la Barceloneta i Els Cupots. Una altra reivindicació que s’ha aconseguit és senyalitzar l’accés a Vacarisses a la C-16. Mentre durin les obres, s’instal·larà una senyal provisional al punt quilomètric 22,7.

   • Ple de 27 de juny de 2024

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats