Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El Mercat Origen del Parc Rural del Montserrat, a Vacarisses a l’octubre

21 de juny de 2024


Aquest va ser un dels punts del dia aprovats per l’assemblea anual d’aquesta associació formada per diversos municipis del nostre entorn

 

Dimarts, Sant Salvador de Guardiola va albergar l’assemblea anual de l'Associació del Parc Rural del Montserrat, de què Vacarisses forma part. En representació del nostre municipi, van assistir-hi l’alcalde, Antoni Masana Ubach, i el regidor d’Acció Climàtica, Aitor Piqueras Rodes.

 

En aquesta reunió, es va aprovar que els Mercats Origen, que, en els darrers dos anys, han tingut lloc alternativament al Bruc i a Olesa de Montserrat com a prova pilot, se celebraran en altres municipis després de l’estiu i durant tot 2025. Vacarisses l’acollirà el mes d’octubre vinent.

L’assemblea també va servir per fer balanç de la feina feta durant l'últim any, aprovar els comptes anuals i firmar un nou conveni marc de quatre anys de durada entre l’Associació del Parc Rural del Montserrat i la Diputació de Barcelona, que dona suport econòmic al projecte.

 

El Parc Rural del Montserrat és un projecte destinat a la protecció i recuperació del sòl agrícola, la dignificació de la pagesia, la promoció dels productes de la terra amb la marca ‘Montserrat’, la difusió del patrimoni natural i la protecció del territori davant d'activitats especulatives i la pressió urbanitzadora. Es tracta d'una eina que pretén posar en valor tot el sòl rústic com a entorn que conté la majoria de valors ambientals, paisatgístics i turístics, a més dels valors culturals i productius, amb l’agricultura de secà, l’olivera i la vinya com a elements centrals.  • Assemblea del Parc Rural del Montserrat
  • Assemblea del Parc Rural del Montserrat
  • Assemblea del Parc Rural del Montserrat
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats