Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses pel Clima

5 de juny de 2024


Aprofitant que avui és el Dia Mundial del Medi Ambient, presentem un nou web on trobareu tota la informació relacionada amb les polítiques ambientals del municipi

 

Aprofitant que avui és el Dia Mundial del Medi Ambient, presentem el web Vacarisses Pel Clima, on trobareu tota la informació relacionada amb les polítiques ambientals del municipi. Un espai que serveix per donar forma a tot allò que es treballa des de l’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Vacarisses.

 

L’acceleració de l’escalfament global com a resultat de la nostra manera de produir i consumir és una evidència científica i els seus efectes ja ens estan afectant. Fins ara, s’han pres sobretot mesures per reduir les nostres emissions de gasos amb efecte hivernacle (mitigació), però s’ha evidenciat també la necessitat d’estar a punt per fer front als seus efectes (adaptació). Es tracta, doncs, de minimitzar-los, amb una major preparació per ser més, protegint especialment els col·lectius més vulnerables (gent gran, infants, persones que pateixen pobresa energètica, etc.).

 

Aquesta realitat ja assumida, el canvi climàtic, té efectes no només a nivell planetari, sinó també local. I des del món local, per tant, cal seguir mitigant-lo, alhora que ens adaptem als grans reptes que comporta. Reptes que no són només ambientals, sinó també socials i econòmics.

 

Per a això, cal una implicació decidida dels agents polítics, econòmics i socials i, a Vacarisses, no podem quedar-nos al marge d’aquesta actuació. Des del món local, ens hem de posicionar i no podem fer-ho sense comptar amb una ciutadania implicada.

 

A Vacarisses, ho tenim clar i, per això, comptem amb una estratègia climàtica, “Vacarisses pel clima”,  i la volem explicar a tota la ciutadania, per portar-la a terme de manera conjunta i eficaç.  • Vacarisses pel clima
  • Vacarisses pel Clima
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats