Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

ERC, UIPV-Junts, PSC i el regidor no adscrit demanen la dimissió del regidor de Vox

31 de maig de 2024


Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Vacarisses, excepte La Voz de Vacarisses, demanen a Iker Heredia Cuadras que renunciï al seu càrrec per declaracions racistes a la Junta de Portaveus i per manipular material electoral

 

En l’apartat d’Informes de Presidència del ple de maig, celebrat ahir al vespre, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va valorar la passada Festa Major Petita: “Ha estat tot un èxit de participació”. Tanmateix, va lamentar una baralla al carrer la matinada del divendres 24 i va voler agrair l’actuació de la Policia Local i tot el dispositiu de seguretat, que “van permetre que la situació no fos més greu”.

 

Masana va explicar que, en el moment de l’incident, hi havia sis agents i dos caporals, la meitat de la plantilla de la Policia Local. Poc abans, hi havia també una patrulla de Mossos d’Esquadra i, un cop iniciada la baralla, van arribar-hi fins a nou dotacions.

 

Tot seguit, va informar que s’havien identificat 37 persones, tant de Vacarisses com de fora i només una d’elles no tenia nacionalitat espanyola. A més de remarcar que es tractava d’un “fet puntual” al municipi, Masana va criticar que s’hagués tergiversat la informació des de sectors de l’extrema dreta i va procedir a llegir un manifest signat per la majoria de grups del consistori: ERC, UIPV-Junts, PSC i el regidor no adscrit Juan Pablo Garrido Sánchez.

 

En aquest, es demanava la renúncia al seu càrrec del regidor de Vox, Iker Heredia Cuadra, a més de retractar-se i demanar disculpes “per dignitat personal i democràtica”. D’una banda, pels insults racistes i xenòfobs expressats a la Junta de Portaveus del passat dilluns, en què va ser expulsat de la sala per la gravetat dels fets. De l’altra, perquè, durant la campanya de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, la policia va identificar un regidor de Vox que manipulava material electoral de diversos partits polítics. L’Ajuntament ja va denunciar els fets al jutjat de guàrdia i a la Junta Electoral Central. Tant en un programa de Vacarisses Ràdio com a la sessió plenària d’ahir, Heredia va donar la seva versió dels fets i va reconèixer que acompanyava el regidor denunciat.

 

En la seva exposició, l’alcalde vacarissà va citar les lleis que tipifiquen ambdós fets com a delictes. Heredia va rebutjar dimitir.

 

Subvencions per a llibres de text i material didàctic

El ple d’ahir va aprovar les bases per regular l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament de Vacarisses per a l’adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic per al curs escolar 2024-2025. La regidora d’Educació, Paola Moral Ramírez, va detallar les modificacions respecte a l’anterior convocatòria: per accedir-hi, es requereix empadronament al municipi d’un mínim de 6 mesos i que tots els progenitors i progenitores estiguin al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Vacarisses. Se’n podrà beneficiar l’alumnat d’infantil (2n cicle), primària o secundària (obligatòria) dels centres públics del municipi. Les sol·licituds de subvencions i tota la documentació requerida s’hauran de presentar entre el 18 de setembre i el 18 d’octubre de 2024. A més, les famílies amb una renda per càpita de fins a 9.000 € que no puguin assumir la compra dels llibres o material podran sol·licitar una bestreta. Només Vox va abstenir-se en la votació d’aquesta proposta.

 

Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

Abans del torn de precs i preguntes, la regidora de Feminismes, LGTBIQ+ i No Discriminació, Deborah Sancho Latorre, va llegir el manifest del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, commemorat el passat 17 de maig. Tot seguit, va condemnar un cas d’LGTBI-fòbia viscut recentment a Vacarisses, quan persones alienes a l’Ajuntament van despenjar les dues pancartes que hi havia a les tanques exteriors de l’entrada al camp de futbol municipal. Aquestes s’havien col·locat el 19 de febrer per commemorar el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a l’esport. “L’LGTBI-fòbia és un atemptat contra les llibertats individuals i els drets de les persones. Així, doncs, és responsabilitat de tots i totes nosaltres la lluita per un municipi igualitari, divers i més just”, va concloure la regidora.

   • Ple de 30 de maig de 2024

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats