Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Prepara’t per a les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà

10 de juny de 2024


L’experiència d’exalumnes demostra que aquest curs de preparació pot ser un trampolí per continuar la trajectòria de formació i realització personal

 

Les situacions i experiències personals de l’alumnat dels cursos de preparació a les proves d’accés als cicles formatius són diverses i condicionen les seves expectatives formatives i laborals. I és que les dificultats acadèmiques que a vegades acaben en fracassos i frustracions malmeten l’autoconcepte i l’autoestima en relació amb la pròpia capacitat d’aprendre. Ara bé, molts cops, inscriure’s en un curs de preparació per a unes proves d’accés pot ser l’oportunitat per continuar formant-te i millorar les oportunitats laborals, alhora que suposa viure una experiència acadèmica enriquidora i que afavoreix un creixement personal, sovint poc previsible.

 

Per exemple, la Savina, exalumna de L’aula, explica que, quan va sortir de l’institut on havia estudiat sense obtenir l’ESO, es creia capaç de tot, excepte de graduar-se. No confiava en un sistema educatiu que ella percebia “rígid i excloent”. “Tothom havia de passar per un mateix forat, que jo veia molt petit”, descriu la Savina. En canvi, el curs d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) que va realitzar a L’aula li va descobrir una forma diferent d’aprendre i que ella defineix com a “fàcil, oberta i amb confiança per preguntar”.

 

La seva intenció en inscriure’s al curs era millorar la seva situació laboral i estudiar un cicle formatiu de grau mitjà de Comerç. Obtenir aquesta prova d’accés li ha obert les portes a l’empresa TGO, on ara treballa, ja que li requerien l’ESO o la prova. També li ha permès examinar-se per ser instructora de conducció. Avui dia, la Savina té ganes de continuar formant-se i no descarta preparar-se per a les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior i estudiar-ne un en línia.

 

L’experiència també ha estat enriquidora per a en Jose, que al maig es va presentar a les proves d’accés, esperant treure’n bons resultats: “M’ha ajudat a adquirir hàbits d’estudi i planificar-me, estudiar amb companyerisme i descobrir que aprendre coses noves és molt satisfactori”. Així, en Jose ha après que la disciplina i la resiliència en l’entrenament d’un esport es poden aplicar a tots els àmbits de la vida, també en l’estudi: “Encara que a vegades no em vingui de gust estudiar o entrenar, val la pena perquè després em sento millor i més enfocat en el meu objectiu a llarg termini”.

 

En Jose s’inscriurà a un CFGM d’Auxiliar d’Infermeria, ja que li atrau el tema de la salut mental. Vol acabar estudiant un CFGS d’Integració Social i, a la llarga, vol fer el grau de Psicologia. Participar a L’aula li ha despertat, també, l’interès per la pedagogia, ja que ha gaudit ajudant els companys i compartir tot el que ha après.  • Prepara’t per a les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà
  • Prepara’t per a les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats