Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Dia internacional contra l'LGTBI-fòbia

17 de maig de 2024


Avui és el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia. El seu objectiu és conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGTBIQ+ per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

 

És una de les diades de commemoració del col·lectiu LGTBIQ+ més conegudes i amb més ressò en l’àmbit internacional, amb accions en més de 130 països, reconeguda per diversos estats i institucions internacionals, com el Parlament Europeu o l’Organització de les Nacions Unides. Té els seus orígens en una campanya internacional de 2005 que va rebre el suport de més de 24.000 persones i de les principals associacions internacionals LGTBIQ+, durant la qual es va escollir el 17 de maig per commemorar que el mateix dia de 1990 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties. No obstant això, aquell mateix any l’OMS hi va incloure la transsexualitat, que no es va desclassificar fins al 2018.

 
Des de l'Ajuntament de Vacarisses, visibilitzem la necessitat de seguir lluitant pels drets LGTBIQ+, que, com a drets humans, són també els drets de tothom. Instem a no callar ni quedar-nos de braços plegats davant les discriminacions, i a implicar-nos col·lectivament en la defensa dels drets i les llibertats des les persones LGTBIQ+.

 

De fet, Vacarisses ha patit recentment un cas d’LGTBI-fòbia, ja que persones alienes a l’Ajuntament han despenjat les dues pancartes que hi havia a les tanques exteriors de l’entrada al camp de futbol municipal. Aquestes es van col·locar el 19 de febrer per commemorar el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a l’esport, juntament amb una altra pancarta a l’interior del poliesportiu municipal, que encara hi és. Des de l’Ajuntament de Vacarisses, es vol condemnar aquesta acció incívica i intolerant.  • photo_2024-05-17_12-46-23.jpg
  • Dia internacional contra l'LGTBI-fòbia

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats