Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Repartiment gratuït de productes menstruals reutilitzables a totes les farmàcies

4 de març de 2024


En el marc de la campanya “La meva regla, les meves regles”, es podrà escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables

 

Avui s’inicia el repartiment de productes menstruals reutilitzables a totes les farmàcies de Catalunya, en el marc de la campanya La meva regla, les meves regles. Les opcions són una copa menstrual, unes calces menstruals o un paquet de dues compreses de tela.

 

Així, les persones menstruants podran dirigir-se a la farmàcia més propera per rebre informació i assessorament i escollir de manera gratuïta el producte de la seva preferència. Per fer-ho, només cal bescanviar el codi QR, individual i intransferible, que es troba a l’apartat Novetats de l’aplicació La Meva Salut (tant per telèfons mòbils, on s’ha de tenir la darrera versió actualitzada, com per web). En el cas que no aparegui el codi QR, s’ha habilitat un formulari en la mateixa app per sol·licitar-lo.

 

Les 3.284 farmàcies de Catalunya s’han adherit a l’acció i se’ls ha fet arribar un distintiu perquè siguin fàcilment identificables. A Vacarisses, n’hi ha dues: Farmàcia J. Miquel Martínez Folch i Farmàcia Yolanda España.

 

En el moment de l’entrega, s’explicarà d'una manera senzilla quins són els productes menstruals que es reparteixen i s’assessorarà per facilitar l’elecció del producte que més s'ajusti a les necessitats de cadascú, tot generant un espai de confiança on poder expressar-se i compartir dubtes i inquietuds. És per aquesta raó que es recomana anar a la farmàcia amb temps, per tal d’escollir el producte després de rebre tota la informació i l’assessorament especialitzat.

 

La informació personalitzada i l’assessorament de les farmàcies és clau per afavorir l’ús d’aquests productes, especialment per les persones que els utilitzen per primera vegada, i per fomentar el coneixement de la població sobre el cicle menstrual. Per això, s’han dut a terme formacions arreu de Catalunya dirigides al personal de les farmàcies.

 

Tanmateix, per donar resposta als dubtes que puguin sorgir en relació amb la distribució dels productes menstruals reutilitzables, s’han habilitat dues línies de comunicació específiques: el telèfon 061 Salut respon i el subtema ‘Equitat menstrual’ del Gestor de consultes, queixes i suggeriments de la Generalitat de Catalunya.

 

L’entrega del producte serà immediata, sempre que la farmàcia disposi d'unitats i de la talla escollida. Si no és el cas, es podrà demanar, com es fa habitualment amb altres productes i medicaments, i estarà disponible en un termini màxim de 48 hores. En aquest sentit, és important tenir en compte que, un cop reservat un producte a la farmàcia, el codi QR quedarà temporalment bloquejat, fins que es vagi a recollir el producte a la mateixa farmàcia on s’ha demanat.

 

El codi QR estarà actiu a l’espai de La Meva Salut mentre no s’hagi demanat el producte a la farmàcia i, un cop lliurat, es desactivarà. No caduca i estarà disponible fins al 2025.

 

La distribució simultània a tot el territori garanteix que totes les persones menstruants de Catalunya, visquin on visquin, tinguin garantit un dret fonamental clau com és poder decidir sobre el propi cos, així com disposar d’educació menstrual i informació al llarg del cicle vital. Un fet imprescindible per poder prendre decisions lliures i fonamentades. L’acció té un enfocament transinclusiu i, per tant, també s’adreça a les persones no binàries i els homes trans* que menstruen.  • Repartiment gratuït de productes menstruals reutilitzables a totes les farmàcies. Font: Gencat
  • Repartiment gratuït de productes menstruals reutilitzables a totes les farmàcies. Font: Gencat
  • Repartiment gratuït de productes menstruals reutilitzables a totes les farmàcies. Font: Gencat
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats