Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Suport unànime de l’Ajuntament de Vacarisses al personal de Johnson Controls Hitachi afectat per l’ERO

1 de març de 2024


Al ple de febrer, celebrat ahir al vespre, es va llegir una declaració per instar la multinacional a negociar i per oferir els recursos i equipaments municipals necessaris per facilitar el procés

 

Al ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, es va llegir una declaració acordada per tots els grups municipals per mostrar el suport del consistori a les 140 persones afectades per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que Johnson Controls Hitachi vol presentar a la fàbrica que té al Polígon Industrial de Can Torrella.

 

“Expressem la preocupació d’aquest consistori per l’ús indiscriminat que es fa dels ERO, avantposant l’interès de l’empresa i l’obtenció de beneficis a la humanització del tracte vers les persones treballadores”. En aquest sentit, s’insta Hitachi a negociar solucions que puguin evitar aquests acomiadaments i, en cas de no ser viables, a oferir les condicions més avantatjoses possibles per a les persones afectades.

 

A més a més, l’Ajuntament de Vacarisses posa a la seva disposició aquells recursos i equipaments municipals que puguin facilitar tot el procés, tant en la negociació com si l’ERO es fa efectiu. L’alcalde, Antoni Masana Ubach, va recordar que, uns dies abans, s’havien reunit amb el comitè d’empresa i representants del Departament de Treball de la Generalitat.

 

Subvencions a entitats

El ple de febrer va aprovar, inicialment, les bases que regulen l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament a entitats de Vacarisses, per a l’any 2024, mitjançant el procediment de concurrència competitiva. Tal com va detallar la regidora de Participació ciutadana, Paola Moral Ramírez, un dels principals canvis respecte a la convocatòria anterior és l’eliminació de l’apartat d’Acció Social, ja que l’única entitat d’aquesta àrea que rebia subvenció era Càritas, amb què l’Ajuntament ja ha signat un conveni de col·laboració. L’altra novetat és que s’hi han incorporat les associacions de benestar animal, que, fins ara, rebien subvencions per concessió directa. Tots els grups van votar-hi a favor, excepte La Voz de Vacarisses (LAVV), que es va abstenir.

 

Modificació de l’ordenança sobre l’ús dels edificis municipals

El ple també va aprovar la modificació de l’ordenança que regula la taxa per la utilització dels edificis municipals. El motiu és la incorporació del casal juvenil Punt de Vol, per al seu ús i lloguer. LAVV es va abstenir i Vox va votar-hi en contra.

 

Padró d’habitants

Un altre punt aprovat a la sessió d’ahir va ser la revisió numèrica del Padró Municipal d’Habitants de Vacarisses. A 1 de gener de 2024, hi constaven 7.628 habitants: 3.904 homes i 3.724 dones.

 

Declaració institucional pel Dia Internacional de les Dones

Abans del torn de precs i preguntes, la regidora de Feminismes, Deborah Sancho Latorre, va llegir la declaració institucional pel Dia Internacional de les Dones, que es commemora el proper 8 de març: “Proclamem que el nostre país no farà ni un pas enrere davant les amenaces de l’extrema dreta i dels grups antigènere. Catalunya és i seguirà sent capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius”.

 



  • Ple de 29 de febrer de 2024
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats