Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

S’aprova el protocol de seguretat per a l’oci nocturn

26 de gener de 2024


El primer ple de l’any de l’Ajuntament de Vacarisses dona suport al document redactat per una comissió de treball transversal

 

Ahir al vespre es va celebrar el primer ple ordinari de 2024 de l’Ajuntament de Vacarisses, en què es va aprovar el Protocol de seguretat en actes públics d’oci nocturn del municipi. Tal com va explicar el regidor de Joventut, Aitor Piqueras Rodes, els orígens d’aquesta iniciativa es remunten a la necessitat detectada per la Taula Municipal de Salut i Benestar Jove d’optimitzar i homogeneïtzar l’organització de festes populars, atenent les problemàtiques sorgides en els espais d’oci nocturn de Vacarisses.

 

Amb l’objectiu de redactar un protocol que ho abordés, es va crear una comissió de treball transversal formada per personal tècnic de Joventut, Cultura, Igualtat i Participació, a més del cap de la Policia Local. Així mateix, s’ha comptat amb la col·laboració de Mediare, una consultoria especialitzada en l’elaboració de protocols d’oci nocturn. El text, aprovat ahir amb l’únic vot en contra de Vox, inclou 34 fitxes amb accions orientatives per dur a terme en cas de possibles situacions de risc, a implementar per la Comissió de Festes i altres agents.

 

Suport tècnic per implementar la taxa justa de residus

L’Ajuntament de Vacarisses ha signat un conveni amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental per oferir suport tècnic en aquesta matèria, així com en la programació d’accions de sensibilització sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat. A més a més, es treballarà en la implementació de l’anomenada taxa justa (segons el volum de residus generats i/o la utilització del servei), prevista per a 2025. El regidor d’Acció Climàtica, Aitor Piqueras Rodes, va detallar que un especialista serà a l’Ajuntament un dia a la setmana durant dos anys per treballar-hi “de forma més eficient”. Tots els grups municipals van votar-hi a favor, excepte Vox, que es va abstenir.

 

Baixa del regidor Juan Pablo Garrido de Veïns per Vacarisses

A la sessió d’ahir, es va donar compte de la baixa del regidor Juan Pablo Garrido Sánchez del grup municipal Veïns per Vacarisses (VxV), amb què es va presentar a les darreres eleccions municipals. D’aquesta manera, passa a ser regidor no adscrit i VxV es queda sense representació al consistori.

   • Ple ordinari de 25 de gener de 2024

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats