Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

S’aprova el pressupost municipal de 2024

21 de desembre de 2023


Amb un import de quasi 12 milions, posa “les persones al centre”, augmentant la partida d’Acció Social i mantenint l’aposta per l’educació, el medi ambient, la cultura i els feminismes, entre d’altres

 

L’últim ple ordinari de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, es va centrar en la presentació del pressupost per al 2024. Amb un import d’11.923.304,7 euros, la regidora d’Hisenda, Paola Moral Ramírez, el va descriure com a “continuista i prudent, per la situació econòmica actual”. Tot i això, s’augmenta la partida d’Acció Social per posar “les persones al centre” i millorar, entre d’altres, el servei d’atenció domiciliària.

 

Un dels projectes nous previstos per a l’any vinent és la licitació del manteniment viari del municipi, a més d’iniciar l’arranjament del nou magatzem de la brigada municipal perquè pugui traslladar-se i cedir l’espai actual a un futur viver d’entitats. Altres obres que es consideren necessàries, en aquest cas en l’àmbit esportiu, són la reforma dels vestidors de la piscina i el camp de futbol municipals.

 

Moral va assegurar que es continuarà invertint en la xarxa municipal d’aigua, connectant-hi el nou pou de Torrella i treballant perquè la connexió en alta des de Viladecavalls sigui una realitat al més aviat possible. L’any vinent també s’estudiarà l’aplicació de l’anomenada “taxa justa” sobre el tractament de residus de cara a 2025.

 

Quant a la mobilitat territorial, la regidora d’Hisenda va anunciar que s’està treballant per implementar el transport a demanda a Vacarisses, a més d’augmentar la freqüència de busos entre el municipi i Terrassa, i trobar alternatives de transport públic per apropar-nos a la comarca veïna del Bages.

 

El pressupost per a 2024 incorpora també una de les novetats d’aquesta legislatura, la regidoria de Normalització Lingüística, amb l’objectiu de defensar i preservar la llengua catalana. Finalment, es continua apostant per àrees com el medi ambient i l’eficiència energètica, l’educació, la cultura i els feminismes.

 

Veïns per Vacarisses va donar suport al pressupost presentat: “S’han tingut en compte les nostres propostes i hi estarem a sobre perquè es puguin complir”, va afirmar Juan Pablo Garrido Sánchez.

 

El PSC i Vox es van abstenir en la votació. El regidor socialista, Jesus Arasanz Castilla, va posar de manifest la poca antelació amb què havien rebut la proposta per analitzar-la i va preferir preguntar diversos dubtes abans de decidir el posicionament del seu grup.

 

Per la seva banda, La Voz de Vacarisses i UIPV-Junts van votar-hi en contra. Raúl Avilés Trabalón va lamentar no haver pogut fer “una taula participativa amb els partits que volem sumar per poder treballar les diferents partides pressupostàries i els increments de les ordenances municipals”. En aquest sentit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana Ubach, va recordar: “Tenim la mà estesa a propostes, però ens devem al programa electoral que va votar la majoria de la ciutadania i intentarem arribar al seu màxim compliment”.

 

Protocol intern per a situacions d’assetjament sexual

L’altre punt de l’ordre del dia d’ahir va ser l’aprovació del Protocol intern per a la prevenció, detecció, actuació, seguiment i reparació davant de situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere de l’Ajuntament de Vacarisses. Tal com va explicar la regidora de Feminismes, LGTBIQ+ i No Discriminació, Deborah Sancho Latorre, “l’Ajuntament té la voluntat de promoure i garantir actituds i comportaments ètics vers totes les persones” i l’objectiu d’aquest document és articular les mesures de prevenció i detecció i les vies de protecció i resposta contra l’assetjament sexual. El protocol, que compta amb el vistiplau de tot el personal del consistori, es revisarà periòdicament, cada quatre anys, i se’n farà un seguiment continuat. Amb aquesta finalitat, s’ha constituït la Comissió de prevenció, detecció, actuació, seguiment i reparació, integrada per la cap de Recursos Humans de l’Ajuntament, personal tècnic de Serveis Socials i tres representants de la plantilla. Vox va ser l’únic grup que va votar-hi en contra.

 

Suspensió de llicències urbanístiques al nucli

Finalment, es va entrar per urgència la suspensió de llicències urbanístiques a una part del nucli urbà, durant el període d’un any, per tal d’iniciar els treballs de redacció d’una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal (PGOM).

 



  • Ple ordinari de 20 de desembre de 2023
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats