Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Connectem, servei de suport emocional per a joves

12 de desembre de 2023


Al curs actual, dos professionals de la psicologia ofereixen suport emocional tots els dijous, a l’Institut de Vacarisses

 

Connectem és un servei de sensibilització, orientació i acompanyament emocional per a infants, adolescents i joves i les seves famílies. Està finançat per la Diputació de Barcelona i impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental als municipis de l’àrea bàsica, és a dir, aquells amb una població inferior a 20.000 habitants. Té una funció preventiva i de promoció de la salut emocional i també permet la detecció precoç de problemàtiques.

 

A Vacarisses, el servei es va iniciar el passat curs escolar per donar suport en la gestió emocional a famílies amb adolescents. Així, al llarg del curs, es van atendre diverses famílies a nivell individual, a més de crear un grup de capacitació parental format per mares i pares.

 

Al curs actual, el servei s’ha reorientat a donar suport directe a adolescents i joves. Per aquest motiu, l’atenció es fa dins l’Institut, on dos professionals de la psicologia ofereixen suport emocional tots els dijous, de les 9 a les 14.30 h.

 

L’objectiu és informar, orientar i acompanyar el jovent en diferents situacions de malestar emocional, com conflictes en les seves relacions, problemes d’autoestima, identificació i gestió d’emocions, consum i addicció a les pantalles, etc. L’alumnat interessat en el servei ho ha de comunicar al seu tutor o tutora, amb prèvia autorització familiar.

 

La posada en marxa d’aquest servei, que és gratuït i confidencial, ha estat coordinada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Vacarisses, la direcció de l’Institut del municipi, l’entitat SOS Aldeas Infantiles, encarregada de gestionar el projecte, i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.  • Connectem
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats