Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Com interpretar la factura de l’aigua?

21 de novembre de 2023


A causa de l'estructura de les factures de la taxa per subministrament d'aigua, cal adaptar les lectures per obtenir el consum real de cada llar en el tercer i quart trimestres

 

La factura de la taxa per subministrament d’aigua municipal del tercer trimestre serà la primera amb lectures dels nous comptadors digitals. A causa de l'estructura de la factura, cal adaptar els camps de "Lectura anterior" i "Lectura actual" per tal d’obtenir el consum real de cada llar.

 

I és que la factura del tercer trimestre comprèn els consums acumulats registrats tant pel comptador antic en el moment de la seva retirada com pel comptador nou en el moment de la lectura de final del període. L'acumulat d’ambdues lectures queda reflectit en l'apartat "Consum", mentre que la "Lectura anterior" i la "Lectura actual" s'han adequat perquè el consum facturat sigui el real.

 

Per tant, tot i que la xifra de la "Lectura actual" reflectida a la factura sigui superior a la que marca la pantalla del comptador, el consum cobrat serà el real, tal com il·lustra el següent exemple:

  • Consum del comptador retirat = 7 m3

  • Consum del nou comptador = 5 m3

  • Consum total = 12 m3

La factura del període, però, indicarà:

  • Lectura anterior = 0 m3

  • Lectura actual = 12 m3

  • Consum = 12 m3

En canvi, la factura del quart trimestre ja reflectirà les lectures correctes. Així, en el cas de l'exemple, la "Lectura anterior" serà de 5 m3 i la "Lectura actual", la que mostri el comptador en la data de tancament del període.

 

Aquesta situació no es donarà en les llars que encara disposen de comptadors telemàtics per no haver-se pogut substituir per motius tècnics. El canvi es farà gradualment, a mesura que es vagin rebent nous aparells.

 

A més a més, cal recordar que la factura del tercer trimestre correspon a les lectures dels mesos de juliol, agost i setembre, en què el consum d’aigua sol augmentar per les elevades temperatures. També cal tenir present que l’avançada tecnologia dels nous comptadors permet fer una lectura més fiable i precisa, de manera que la factura habitual de les llars pot ser superior, especialment si el comptador antic era massa vell o no funcionava correctament.

 

El consum del tercer trimestre es carregarà en el compte de domiciliació l’1 de desembre i es preveu que la factura arribi a les llars una setmana abans. Si un cop rebuda i analitzada us sorgeix algun dubte al respecte, podeu contactar amb l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o amb l’Oficina de gestió i recaptació de la Diputació de Barcelona.  • Aixeta d'aigua
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats