Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Aprovada la restauració de l’antiga pedrera del Mimó

29 de setembre de 2023


L’objectiu és que la muntanya torni a la seva orografia inicial, a través de runes de construcció

 

Després de les vacances d’estiu, l’Ajuntament de Vacarisses va tornar a celebrar un ple ordinari, ahir al vespre. Un dels punts que s’hi van tractar va ser l’aprovació del Pla especial de restauració d'una activitat extractiva, mitjançant un dipòsit de runes i altres residus de la construcció, i el manteniment d'una planta d'aglomerat asfàltic lligada a l'explotació. L’actuació té associat un conveni urbanístic entre l’Ajuntament i les empreses Compañía de Hosteleria Buigas i Asfaltos del Vallès.

 

L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana Ubach, va puntualitzar que es tracta de la restauració de l’antiga pedrera del Mimó, “que cal fer per llei”. L’objectiu és que la muntanya torni a la seva orografia inicial i “la manera de fer-ho és amb runes de la construcció”, va descriure.

 

UIPV-Junts, La Voz de Vacarisses (LAVV) i Veïns per Vacarisses (VxV) van oposar-s’hi. Des d’UIPV-Junts, Raúl Avilés Trabalón, va criticar que no s’hagi informat la població ni consultat les entitats veïnals, ja que “tindrà un impacte”. Per la seva banda, Juan Pablo Garrido Sánchez, de VxV, es va interessar per les empreses que ho gestionaran: “Algú hi farà molts i molts diners”.

 

Lloguer d’instruments i més temps de classe a l’Escola de Música

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser la modificació de l’ordenança fiscal que regula la taxa de l’Escola Municipal de Música de Vacarisses. El motiu és la incorporació de nous serveis, com el lloguer d’instruments perquè l’alumnat no hagi de comprar-los. Anteriorment, ho gestionava l’AFA del centre, però es va determinar que, per tractar-se de béns públics, era millor que se n’encarregués l’Ajuntament. L’altre servei incorporat és el complement de classe de nivell avançat, que permet augmentar el temps lectiu de les classes d’instruments per donar resposta a la necessitat de part de l’alumnat.

 

Cessió de vehicle per a l’ADF

El ple d’ahir va acceptar cedir a l’ADF de Vacarisses, amb caràcter gratuït i permanent, la propietat d’un vehicle municipal, per destinar-lo a finalitats de vigilància, control i prevenció d’incendis forestals.

 

Reducció del sou de la primera tinenta d’Alcaldia

L’alcalde de Vacarisses va explicar ahir la reducció de la dedicació parcial de la primera tinenta d’Alcaldia, Olga Serra Luque. Per poder-la compatibilitzar amb altres activitats públiques, passarà del 80 al 49%, amb la conseqüent disminució de sou. LAVV i Vox van abstenir-se i UIPV-Junts va votar-hi en contra. “Tal com vam palesar en el darrer ple, estem en contra de la pujada de sous de l’equip de govern i, en contrapartida, de la baixada dels de l’oposició”, va argumentar el regidor d’UIPV-Junts Raúl Avilés Trabalón. Com a resposta, Masana va voler puntualitzar que aquesta pujada a què es referia no era lineal de tots els càrrecs electes ni tenia present que hi havia un regidor més que a la legislatura anterior.

 

Moció de suport a Miquel Buch i Lluís Escolà

Una de les mocions presentades al ple de setembre va arribar de la mà d’UIPV-Junts per rebutjar la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna l’exconseller d’Interior Miquel Buch i el sergent de Mossos d’Esquadra Lluís Escolà a penes de presó i d’inhabilitació, pel fet de “constituir un pas més de la repressió generalitzada contra l’independentisme, i traslladar el suport polític als condemnats”. El text exigeix “l’aprovació immediata d’una llei d’amnistia que posi fi a la repressió de més de 3.300 persones perseguides pel seu pensament polític”. La moció es va aprovar, tot i els vots en contra del PSC, LAVV i Vox, que van coincidir en criticar que es tractés d’un text genèric de Junts. “Resulta xocant que un partit polític que deia ser municipalista presenti la seva primera moció relacionada amb uns delictes i uns delinqüents que no són de Vacarisses”, va opinar Isabel Fernández Donaire, regidora de LAVV. En un mateix sentit es va expressar el regidor socialista, Jesús Arasanz Castilla: “Aquestes mocions són estèrils i només fan perdre el temps. S’hauran d’esforçar una mica més, no n’hi ha prou amb un copia i enganxa”.

 

Moció sobre la seguretat municipal

L’altra moció d’ahir va ser presentada per Vox, amb l’objectiu de demanar “reforçar la seguretat en aquells punts del nostre municipi que han sofert especialment aquest estiu o que sofreixen més delinqüència”, coordinant-se la Policia Local i el cos de Mossos d’Esquadra. Així mateix, el text sol·licita una reunió urgent amb “els sindicats i/o representants policials” i “dotar la Policia Local de tots els mitjans necessaris per realitzar les seves funcions, com formació per saber actuar en tot tipus de casos”. La proposta només va rebre el suport de LAVV, mentre que la resta de grups va votar-hi en contra, recriminant les incongruències del text i la falta de veracitat de les dades aportades. També es va recordar que les accions demanades ja s’estan realitzant a Vacarisses, sent, a més, el municipi amb menys delictes del Vallès, tal com va remarcar el seu alcalde. “Qui fa augmentar la delinqüència aquí i a l’Estat espanyol són els membres del seu partit. Haurien de ser responsables i predicar amb l’exemple”, va contestar Masana. Des d’UIPV-Junts, es va retraure a Vox el seu “interès desmesurat per vendre el relat que Catalunya és l’origen de tots els mals d’Espanya” i el PSC va demanar “deixar el catastrofisme per als discursos televisius”. “Soc partidari de més justícia i més ràpida”, va opinar Garrido.

   • Ple ordinari de 28 de setembre de 2023

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats