Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

16 d'octubre de 2023


La població d’entre 50 i 69 anys rebrà una carta per participar-hi, realitzant un prova molt senzilla a casa

 

L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà la quarta ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte per a l’Àrea Bàsica de Montserrat. Durant els mesos d'octubre i novembre, s’enviarà una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d'edats compreses entre 50 i 69 anys convidant a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

 

El procediment és molt simple. Qui hagi rebut la carta i vulgui participar al programa haurà d’entregar-la a una de les farmàcies adherides al programa perquè li lliurin el material necessari per recollir la mostra de femta a casa. Un cop fet, s'haurà de tornar la prova a la mateixa farmàcia. El resultat final de l’anàlisi del laboratori es comunicarà per correu o per telèfon. En cas que la prova surti positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió al còlon o recte.

 

La detecció precoç és important

El càncer de còlon i recte és el més freqüent a Catalunya i suposa la segona causa de mort per càncer. L'objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques, anomenades pòlips, i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i pronòstic.  • Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats