Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Substituïts la majoria de comptadors d’aigua

28 d'agost de 2023


Els nous aparells transmeten molta informació sobre el perfil de consum, a més de disposar d’alarmes

 

Fa just un mes, va començar el canvi massiu de comptadors de la xarxa d’abastament d’aigua municipal de Vacarisses. Des de llavors, ja se n’han fet dues lectures, que han permès detectar 57 fuites internes. En aquests casos, s’avisarà les llars corresponents perquè es puguin resoldre en breu.

 

A dia d’avui, s’han substituït 2.200 comptadors d’un total de 2.800. Els aparells que no s’han pogut canviar per motius tècnics hauran d’esperar a finalitzar aquesta actuació massiva per resoldre cas per cas.

 

Tal com ja s’ha anat informant, els nous comptadors són els més avançats del mercat. Es tracta d’aparells intel·ligents d’última generació, de tecnologia estàtica i amb una elevada precisió de lectura, que no pateixen pèrdues de rendiment i no poden ser manipulats. La seva lectura es fa remotament i transmet molta informació sobre el perfil de consum (per hores i diari, consums màxims). A més, disposen d’alarmes en cas de fuita interna o externa, ruptura de canonades, manipulació, cabal invers, etc.

 

El comptador disposa d’una petita pantalla digital, amb dues files informatives. La superior correspon al cabal acumulat, mentre que la inferior informa sobre el cabal instantani, és a dir, el consum del moment. També s’hi mostren un seguit d’alarmes.

 

Pantalla dels comptadors digitals.

Llegenda de les icones dels comptadors digitals.

 

Si en condicions de no consum d’aigua, detecteu que està encesa la icona de la fuita (una aixeta) i que el cabal instantani és superior a 0 (comptador petit) és molt probable que tingueu una o vàries fuites dins la finca. Aquestes poden estar provocades per diversos motius: ruptura de la canonada soterrada al jardí, cisternes WC i/o aixetes que no tanquen, descalcificador o osmosi que no funciona correctament, etc. En aquests casos, cal intentar solucionar-ho per tal d’estalviar aigua i no veure-ho penalitzat en la factura.  • Comptador d'aigua digital
  • Comptador digital.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats