Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Canvi massiu de comptadors d’aigua

13 de juliol de 2023


Durant les properes setmanes, s’instal·laran aparells de lectura digital i més fiables, que també podran detectar fuites, alteracions en el consum o intents de manipulació

 

Aquesta setmana s’ha iniciat el canvi massiu dels comptadors de l’aigua de la xarxa d’abastament municipal, tal com ja es va anunciar el passat 11 de maig. Amb una durada aproximada de 8 setmanes, l’actuació ha començat per Can Serra i s’anirà estenent per la resta dels nuclis habitats on la gestió de l’aigua és competència de l’Ajuntament de Vacarisses. En total, se substituiran 2.800 comptadors, suposant una inversió de 350.000 euros, que també inclouen la mà d’obra i els materials necessaris per a la seva instal·lació, els programes de gestió i els aparells de lectura.

 

Els nous comptadors permetran fer una lectura telemàtica, molt més fiable que la dels aparells mecànics que hi havia fins ara. De les diverses opcions valorades, s’ha escollit l’únic model que ofereix altres funcionalitats com la detecció de fuites tant dins com a fora de l’habitatge, d’alteracions en el consum produïdes per possibles furts o d’intents de manipulació mecànica o física de l’aparell. La fiabilitat i precisió dels nous comptadors pot fer variar la factura trimestral habitual de les llars, especialment si el comptador antic era massa vell o no funcionava correctament.

 

Us recordem que la instal·lació d’entrada d’aigua a l’habitatge, la primera clau i el comptador són propietat de l’Ajuntament, de manera que, en cap cas, poden ser manipulats per la persona usuària del servei. En canvi, la segona clau pertany a la propietat de l’habitatge.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats