Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

S’aprova el cartipàs municipal de l’Ajuntament de Vacarisses

7 de juliol de 2023


Avui s’ha celebrat un ple extraordinari per tractar la composició dels òrgans de govern, les retribucions de la corporació i altres aspectes organitzatius, a més de l’adjudicació del contracte pel servei de menjadors escolars

 

Aquest migdia, s’ha celebrat un ple extraordinari de l’Ajuntament de Vacarisses. La sessió s’ha centrat en la composició i altres aspectes organitzatius dels diferents òrgans de govern del consistori, com les Comissions informatives.

 

A més, s’han debatut les retribucions tant de l’equip de govern, segons la seva dedicació, com dels grups municipals per la seva tasca i l’assistència a les sessions dels òrgans. En aquest cas, hi ha hagut dos vots en contra, d’UIPV-Junts i Vox. Raúl Avilés Trabalón, d’UIPV-Junts, ha justificat el seu vot per “la indignació de veure com han augmentat els sous de l’equip de govern”, mentre que “no es valora igual la feina de l’oposició, ja que el seu sou es redueix un 27%”. L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana Ubach, ha demanat fer els càlculs a partir de les xifres del final de la legislatura, que han variat respecte a l’inici. Per aclarir-ho, Masana ha explicat que el total de la corporació passa de 244.261 a 247.559 euros bruts, “amb un augment de només 3.297 euros bruts anuals”.

 

Des de Vox, s’han mostrat “contents” de la baixada de sous per assistència a alguns òrgans, però han criticat “la pujada per a despesa política”. Com a resposta, l’alcalde s’ha remuntat al segle XIX, quan la classe obrera anglesa va ser pionera en demanar cobrar per dedicar-se a la política, ja que llavors només s’ho podia permetre la noblesa. “Cobrar en política implica democratitzar-la perquè tothom s’hi pugui dedicar, en benefici del bé públic”, ha expressat Masana.

 

Adjudicat el contracte pel servei de menjadors escolars

Un altre dels punts debatuts al ple, i aprovat per unanimitat, ha estat la concessió del contracte pel servei de menjadors dels centres educatius públics i de les activitats d’estiu, amb una durada de dos anys. Segons la Mesa de Contractació, l’única empresa que ha passat a la segona fase del procés després de demostrar la seva solvència econòmica i professional requerida ha estat 7 i Tria.

   • Ple extraordinari de 7 de juliol de 2023
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats