Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’augment de les temperatures incrementa el consum d’aigua

23 de juny de 2023


Des de l’Ajuntament, es fa una crida a mantenir la responsabilitat per poder encarar la resta de l’estiu

 

Les darreres setmanes, tant a Vacarisses com a altres indrets de Catalunya, han caigut pluges de diversa consideració. Tot i ser benvingudes, no han estat suficients per recarregar els aqüífers de manera òptima i acabar, així, amb la sequera que patim. Tampoc han servit per encarar l’estiu amb certa tranquil·litat i, per tant, hem de mantenir la prudència i la responsabilitat en el nostre consum d’aigua.

 

Vacarisses es troba en estat d’excepcionalitat per sequera, juntament amb quasi 500 municipis catalans. Per aquest motiu, hem de tenir molta cura en continuar fent un consum responsable d’aigua i evitar els talls de l’any passat.

 

Històricament, l’augment de temperatures durant la setmana de la revetlla de Sant Joan dispara el consum d’aigua d’una manera excepcional, ja sigui per omplir piscines o per regar jardins, horts, etc. Precisament, aquests consums excessius són els que ens poden perjudicar la resta de l’estiu, com a mínim.

 

Des de principis d’any, els consums setmanals han oscil·lat entre els 1.100 i els 1.200 m3 d’aigua, un volum amb què, si els pous es mantenen igual, es podrà garantir el subministrament durant tot l’estiu. Ara bé, la setmana passada ja ens vam apropar als 1.400 m3 i, si aquesta setmana es continua disparant el consum per l’augment de la calor, en patirem les conseqüències.

 

És responsabilitat de totes i tots fer un ús responsable del consum de l’aigua.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats