Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Resultats de les eleccions municipals

29 de maig de 2023


ERC ha obtingut la majoria absoluta amb 7 electes

 

5.619 persones estaven cridades ahir a les urnes a Vacarisses per votar a les eleccions municipals. Respecte a l’anterior convocatòria, la de 2019 que coincidia amb les eleccions europees, la participació es va reduir considerablement, amb gairebé un 13% de diferència.

 

En aquesta ocasió, hi concorrien 9 candidatures. La clara vencedora ha estat ERC, que, amb 7 electes, ha aconseguit la majoria absoluta. Encapçalant la llista, repetia l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana i Ubach.

 

Amb un regidor i una regidora escollides, el principal partit a l’oposició serà UIPV-Junts. La tercera força en vots és el PSC, que ha obtingut un regidor, a l’igual que la resta de formacions que han aconseguit representació al consistori vacarissà: La Voz de Vacarisses, Veïns per Vacarisses i Vox.

 

Amb menys del 5% necessari per obtenir representació, han quedat fora Movem Vacarisses, PP i Ciutadans. Quant als vots en blanc, s’han duplicat en comparació amb 2019 i també ha augmentat el nombre de vots nuls.

El nou Ajuntament de Vacarisses es constituirà el dissabte 17 de juny, al migdia, a la Sala dels Cups d’El Castell. Al ple de constitució, les regidores i els regidors electes prendran possessió del seu càrrec i escolliran l’alcalde del municipi durant la propera legislatura.  • Resultats electorals a Vacarisses. Font: Nació Digital
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats