Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Oci nocturn segur i lliure de sexismes a la Festa de la Vaca

17 de maig de 2023


A banda del Punt Lila i les persones vetlladores, es recupera la iniciativa per tornar a casa en companyia

 

Des de ja fa uns anys, a la Festa de la Vaca es vetlla per crear espais segurs i promoure un oci nocturn igualitari i lliure de sexismes. Enguany, el divendres 26 i el dissabte 27 tornarà a ubicar-se al carpa del Punt Lila, al vestíbul de La Fàbrica. L'objectiu d'aquest servei és prevenir, detectar i atendre les violències masclistes i LGTBI-fòbiques en contextos d'oci.

 

Coordinant-se amb el personal del Punt Lila, també hi seran presents les persones vetlladores, que realitzen una itinerància pels voltants de l’espai on té lloc l’esdeveniment nocturn. D’aquesta manera, es volen evitar possibles situacions d'incivisme i molèsties al veïnat, a més de riscos associats al consum d'alcohol i altres substàncies. Així mateix, es pretén prevenir, detectar i intervenir en cas d'agressió masclista.

 

De nou, la Festa de la Vaca comptarà amb la iniciativa Tornada Segura a Casa, que consisteix a concretar unes hores específiques per fer coincidir aquelles persones que tornen soles a casa caminant. Es crearan grups i se circularà per camins específics per poder caminar en companyia el màxim trajecte possible. La sortida serà des del Punt Lila i comptarà amb la coordinació de les persones vetlladores i la Policia Local.  • Tornada Segura a Casa
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats