Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Es crea la primera Comunitat Energètica Local de Vacarisses

3 de maig de 2023


Es tracta d’un projecte participatiu per compartir amb la ciutadania part de la generació fotovoltaica de les plantes instal·lades en edificis i equipaments municipals

 

Des de fa un any, enfront el canvi climàtic i dins el pla d’acció de Transició Energètica, l’Ajuntament de Vacarisses ha estat treballant en la implementació d’una Comunitat Energètica Local (CEL) a la nostra vila. Ara s’engega, juntament amb l’empresa especialitzada en la matèria Elecsum.

 

Es tracta d’un projecte participatiu per compartir amb la ciutadania part de la generació fotovoltaica de les plantes instal·lades en edificis i equipaments municipals. La normativa actual (RD244/2019) permet fer-ho amb altres persones usuàries (comptadors) que estiguin dins un radi de 2.000 m al voltant del punt de generació. Per a això, no és necessari canviar de comercialitzadora ni realitzar cap tipus d’instal·lació a casa, mentre que pot suposar una reducció de la factura anual si es mantenen els consums habituals.

 

Inicialment, es posaran a disposició de la ciutadania 40 kW repartits en dues instal·lacions fotovoltaiques, la de l’escola Pau Casals i la del Poliesportiu. Els primers 20 kW es destinaran de manera preferent a llars en situació de pobresa energètica, mentre que dels restants en podrà gaudir tota la ciutadania en general.

 

A mesura que es vagin posant en marxa les noves instal·lacions previstes, s’augmentarà la potència fotovoltaica per compartir a la CEL. S’ha calculat que el potencial fotovoltaic al nostre municipi serà de 400 kW, comptant les instal·lacions ja existents i les projectades.

 

Si vols conèixer més informació sobre aquest projecte, et convidem a la xerrada que tindrà lloc el proper dijous 11 de maig, a les 18:30 h, a la sala Neus Català d’El Castell. I si no pots esperar i vols començar a informar-te i resoldre dubtes, pots consultar aquest apartat de preguntes freqüents.  • Ampliació de plaques fotovoltaiques al poliesportiu.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats