Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Comunicat de rebuig de l’Ajuntament de Vacarisses a la condemna al professor de patinatge del CPV

7 de març de 2023


Entenem que la fiscalia, en aquest cas, no ha tingut en compte les víctimes ni tampoc ha vetllat pels interessos de la societat

 

Han passat quatre anys des que va sortir a la llum que l’entrenador del Club de Patinatge de Vacarisses havia abusat sexualment de diverses menors durant els entrenaments.

 

La setmana passada estava previst l’inici del judici oral, en què la fiscalia l’acusava de 7 delictes d’abús sexual continuat i sol·licitava una pena de 6 anys de presó per cada delicte, sumant un total de 42 anys de presó.

 

El judici, però, no es va celebrar, doncs la fiscalia va arribar a un acord amb la defensa pel que l’acusat es declarava culpable de 7 delictes d’abús i acceptava una pena de 2 anys de presó per cada delicte, és a dir, un total de 14 anys de presó. A més a més, l’acord estableix que aquesta pena serà substituïda per 2 anys i 11 mesos de treballs en benefici de la comunitat, estarà en llibertat vigilada durant 5 anys i inhabilitat durant un total de 21 anys per treballar amb menors, entre altres mesures.

 

Des de l’Ajuntament de Vacarisses, volem expressar la nostra indignació i el nostre rebuig a aquest acord, i entenem que la fiscalia, que ha de vetllar pels interessos de la societat en general, en aquest cas, no ha tingut en compte les víctimes ni tampoc ha vetllat pels interessos de la societat, doncs ha deixat en llibertat una persona que ha reconegut haver abusat sexualment de noies menors d’edat i que, tot i que no podrà treballar amb menors, sí que podrà seguir fent d’entrenador i, per tant, podrà seguir tenint contacte amb dones, amb el risc que això pot suposar.

 

Entenem que és un tema prou greu i important per no banalitzar-lo i entrar en retrets o acusacions innecessàries. L’únic culpable és l’acusat i és sobre qui hauria d’haver recaigut el pes de la justícia. Una justícia que, com malauradament hem comprovat, no és prou dura en aquests casos. Lamentem profundament aquesta condemna que permet deixar en llibertat una persona que ha reconegut haver abusat sexualment de menors.

 

Des que es va tenir coneixement d’aquests fets, aquest govern es va oferir a donar suport en tot allò que calgués, tant a les famílies com a les menors afectades, ja fos amb suport psicològic com en altres àmbits. A més a més, hi havia la voluntat de personar-se en la causa com a acusació popular, però se’ns va manifestar que això no era possible, doncs el mateix Tribunal Constitucional, en sentència nº 149/2013 de 26 de febrer de 2013, ja va deixar clar que les administracions públiques no tenen legitimitat per exercir una acusació popular en un procediment penal.

 

Fruit d’aquesta sentència, demanem un canvi en la legislació perquè els ajuntaments es puguin personar com a acusació popular en aquest tipus de procediments.  • Logotip Ajuntament de Vacarisses
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats