Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’Ajuntament de Vacarisses aprova el pressupost per a 2023

1 de març de 2023


Amb un import d’11.457.813,38 euros, aposta per les àrees socials i el medi ambient

 

En un ple extraordinari convocat ahir, l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar el pressupost per a 2023, amb un import d’11.457.813,38 euros. L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana Ubach, va iniciar la seva explicació titllant el pressupost de «complicat, sobretot per la pujada dels subministraments». Tot seguit, va remarcar algunes de les actuacions previstes i que continuen amb «les polítiques transformadores que volem dur a terme»: la renovació de l’enllumenat amb tecnologia LED; la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la piscina i el poliesportiu municipals, i d’una caldera de biomassa a l’escola bressol El Xic i l’ampliació de la de La Fàbrica. Masana va destacar també que, «després dels estudis realitzats, l’Ajuntament preveu adquirir, per primera vegada, un immoble per avançar en polítiques d’habitatge públic». D’altra banda, se seguirà invertint en la millora de la xarxa municipal d’aigua, amb la compra de reguladors per a Can Serra i Torreblanca, i la canalització del nou pou de Torreblanca.

 

L’alcalde vacarissà va ressaltar que es manté «l’aposta clara per l’educació», amb un augment de gairebé el 100% per als recursos en vetlladores per a l’alumnat que més ho necessita i d’un 35% per reforçar els cursos d’anglès. També es continua apostant per la cultura, que representa un 2,5% del pressupost. D’aquesta àrea, Masana va voler valorar el paper de la biblioteca municipal El Castell com a «referent cultural a Vacarisses».

«En resum, pensem que són uns pressupostos elaborats des d’una òptica d’esquerres i el més socials possible, a més de mediambientalment potents. Són uns pressupostos feministes, que defensen l’educació pública i aposten pel que ha de ser la cinquena pota del benestar, la cultura. Tanmateix, no deixem de banda el nostre jovent i la gent gran, i seguim amb les polítiques que vetllen pel benestar animal. A més, mantenim el suport a les entitats, a qui agraïm la seva feina desinteressada pel municipi», va resumir l’alcalde, qui va cloure la seva intervenció fent referència al fons de contingència, on hi ha els ingressos procedents de l’abocador de Coll Cardús. «Reiterem el que creiem que és de justícia, la vigència del conveni i que tanqui les seves portes enguany, un cop hi entrin les tones necessàries», va assegurar Masana.

 

A continuació, van prendre la paraula els grups municipals a l’oposició, que van anar preguntant dubtes i exposant les seves postures. Els pressupostos presentats per l’equip de govern van rebre el suport del PSC, mentre que Movem Vacarisses i Ciutadans (Cs) van abstenir-se i Unió Independent Per Vacarisses (UIPV) i Veïns per Vacarisses (VxV) van votar-hi en contra.

 

Suport socialista

«Volem fer política útil i, per això, hem negociat l’aprovació d’aquests pressupostos amb l’actual equip de govern», va informar la regidora socialista, Concepción Miranda Lora, qui també va detallar el compromís adquirit d’estudiar i aprovar una ajuda per promoure un sistema de recollida d’aigües pluvials, de millorar la xarxa municipal d’aigua i d’intentar reobrir l’àrea d’emergència amb contenidors incendiada al polígon industrial, entre d’altres. «Som capaços de treballar per trobar punts d’unió i dialogar per seguir fent progressar el municipi», va concloure Miranda.

 

Abstenció de Movem i Ciutadans

Les regidores de Cs i Movem van abstenir-se en la votació del pressupost de 2023. D’una banda, Clara Fuster Ramon, va agrair l’aposta per l’aigua i l’habitatge social, «tot i que arriba tard i s’hauria d’haver previst en anys anteriors». De l’altra, va expressar les mancances que la seva formació troba en mobilitat, medi ambient i educació, a més de trobar a faltar la reversió de l’estalvi que suposen la recollida de residus Porta a Porta i la tecnologia LED.

 

UIPV i VxV, en contra

Des de VxV i UIPV, es va coincidir en reclamar més informació sobre les partides del pressupost. Salvador Boada Guàrdia, d’UIPV, va criticar la pressa per aprovar-lo, que es nodreixi del crèdit i que moltes inversions siguin partides subvencionades o subvencionables. El regidor també va mostrar el seu desacord amb la previsió de compra d’un immoble: «Per fer habitatge públic, hi ha solucions més assequibles que comprar cases velles per rehabilitar». Des de VxV, Pedro Serna González va reclamar la valoració dels llocs de treball de l’Ajuntament, «després d’esperar-la durant pràcticament tota la legislatura» i va lamentar que el projecte d’aparcament d’autocaravanes es vagi «arrossegant d’un pressupost a l’altre».

 

*A causa d’una incidència tècnica, només es va poder emetre en directe una part del ple. Podeu visualitzar-lo sencer a la inserció de sota o en aquest enllaç.

 

 



  • Ple extraordinari de 28 de febrer de 2023

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats