Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Donació per a les víctimes del terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia

16 de febrer de 2023


L’Ajuntament de Vacarisses ha donat 1.000 euros, sumant-se així a la campanya d’emergècia del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

 

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha fet una crida als ajuntaments i les institucions supramunicipals a sumar-se a la campanya d'emergència pel procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada pel terratrèmol del 6 de febrer al Kurdistan, Síria i Turquia. L’Ajuntament de Vacarisses hi ha donat 1.000 euros.

 

Diversos terratrèmols van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan a primera hora del matí del 6 de febrer. Fins ara, s’hi han registrat 5.000 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

 

L’epicentre va tenir lloc a les províncies d’Ekinozu i Kahramanmaras, afectant una àrea d’uns 400 km al voltant, que inclou grans ciutats de Turquia i el Kurdistan com Gaziantep, Adana, Hatay i Diyarbakir, on viuen prop de 12 milions de persones, de les quals més de dos milions són refugiades sirianes. El terratrèmol també ha afectat el nord-oest de Síria, les províncies d’Alep, Idleb, Latakkia, Tratous i Hama, així com la regió de l’administració autònoma del nord i est de Síria-Rojava, les ciutats d’Afrin i Kobane.

 

Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars, amb milions de persones en situació de desplaçament forçat, amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se.  • Font: Kurdistan24
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats