Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Alerta per l’aparició de gats enverinats

23 de gener de 2023


S’estan investigant els fets i es recorda a la població que es tracta d’un delicte castigat amb pena de presó i sanció econòmica

 

L’Ajuntament de Vacarisses ha rebut diversos avisos de presumptes enverinaments de gats en algunes zones del municipi. Arran d’això, s’ha iniciat una investigació i s’està treballant conjuntament amb la Policia Local i la Comissió de Dret Animal del Col·legi d’Advocats de Terrassa per esbrinar aquests successos i localitzar-ne l’autoria si es confirma el delicte.

 

I és que, tal com s’informa als cartells que s’han repartit en les zones dels incidents, enverinar un animal suposa la comissió de diverses infraccions greus. L’enverinament de gats o d’altres animals constitueix un delicte tipificat a l’article 336 del Codi Penal i penat amb penes de presó de 4 mesos a dos anys. Si, a més a més, es produeix la mort dels animals, s’està cometent un segon delicte (maltractament animal), tipificat a l’article 337 i castigat amb penes de fins a 18 mesos de presó. Aquestes penes es veurien incrementades segons el número d’animals afectats i la persona responsable dels fets podria ser acusada de la comissió de dos delictes.

 

Quant a la normativa autonòmica, el decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, prohibeix subministrar substàncies que pugin causar alteracions a la salut dels animals. Aquesta infracció greu, així com el maltractament de l’animal, és sancionada amb multes de fins a 45.000 euros.

 

L’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics també en fa referència, amb una sanció que pot arribar als 30.000 euros. Tot plegat s’aplica tant si el gat té propietat reconeguda com si viu al carrer, ja que, en tots els casos, l’Ajuntament actua com a garant dels seus drets.

 

Des de l’Ajuntament de Vacarisses, es demana que aviseu si teniu coneixement d’un possible cas d’enverinament animal, a la Policia Local (93 835 94 50) o al departament de Tinença Responsable i Benestar Animal (93 828 10 27).  • Alerta per l’aparició de gats enverinats.
  • Alerta per l’aparició de gats enverinats.
  • Alerta per l’aparició de gats enverinats.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats