Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El públic del Cicle Gaudí creix el 2022

30 de desembre de 2022


El circuit estable de cinema català impulsat per l’Acadèmia supera enguany les 243 persones a Vacarisses

 

El Cicle Gaudí fa balanç del 2022, un any en què el circuit estable d'exhibició cinematogràfica impulsat per l'Acadèmia del Cinema Català ha crescut. En el cas de Vacarisses, aquest increment de públic ha estat d’un 18%, amb un total de 243 persones que han gaudit de les projeccions.

 

Al llarg de l’any, s’han programat deu pel·lícules catalanes d’estrena recent: Pan de limón con semillas de amapola, de Benito Zambrano (gener); Las leyes de la frontera, de Daniel Monzón (febrer); Sis dies corrents, de Neus Ballús (març); Mediterráneo, de Marcel Barrena (abril); Libertad, de Clara Roquet (maig); El ventre del mar, d’Agustí Villaronga (juny); Escape Room, d’Héctor Claramunt (setembre); Toscana, de Pau Durà (octubre); Alcarràs, de Carla Simón (novembre), i La voluntaria, de Nely Reguera (desembre).

 

En un context especialment complicat per a l’exhibició, el projecte s'ha consolidat com una finestra més del circuit de distribució i del pla d'explotació comercial de les produccions catalanes. A Vacarisses, el Cicle Gaudí va arribar al 2019, any en què ja es va comptar amb 221 persones entre el públic assistent al Casal de Cultura, l’equipament municipal en què es projecten les pel·lícules programades.

 

El Cicle Gaudí té per objectiu crear un hàbit de consum del nostre cinema amb una certa regularitat, amb preus ajustats i especialment allà on no hi ha sales de cinema comercials, a més de donar visibilitat al talent i l’autoria catalana. En un context de greus mancances estructurals en l’accés a la cultura fora de les grans capitals, el Cicle Gaudí exerceix una funció pública, equilibrant les oportunitats audiovisuals al territori.  • Cicle Gaudí
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats