Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Comissió de seguiment de l’abocador de Coll Cardús

29 de desembre de 2022


La reunió va abordar el futur del CTR, el tancament de l’abocador i les pudors que Vacarisses encara pateix

 

El passat 15 de desembre, es va reunir la Comissió de seguiment de l’abocador de Coll Cardús. Convocada per l’Ajuntament de Vacarisses, van assistir-hi l’entitat Prou Pudors i l’Associació de Veïns de la Carena Llarga; el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire; representants del Grup Hera i del CTR, i el president del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Nil López.

 

La reunió va abordar el futur del CTR, el tancament de l’abocador i les pudors que Vacarisses encara pateix procedents d’aquestes instal·lacions. És cert que la freqüència d’aquests episodis ha disminuït respecte a fa uns anys, però el més important per a l’Ajuntament són les queixes del veïnat. Els responsables del Grup Hera i el CTR van assegurar que continuaven treballant per minimitzar les pudors.

 

Des de fa unes setmanes, hi ha instal·lats uns captadors fixos de pudors, una iniciativa de l’Ajuntament vacarissà fruit d’un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Es preveu obtindre’n resultats en breu. De fet, fa un any i mig, aproximadament, ja es van ubicar uns captadors provisionals, que van provar que les emissions de l’abocador de Coll Cardús no eren perjudicials per a la salut, a banda de les molèsties causades per les pudors.

 

El president de Residus Vallès va analitzar la situació actual del Centre de Tractament de Residus, en un moment de transició. I és que, degut a la implantació del servei de recollida Porta a Porta en més municipis, el volum de residus a tractar és inferior, obligant a replantejar el futur de la instal·lació.

 

Quant al tancament de l’abocador de Coll Cardús, es va explicar que aquest està estretament relacionat amb el volum de tones que hi entren. Si es manté constant, es podria clausurar al 2023, però, si disminueix, la vida de la instal·lació es podria allargar un any, aproximadament. L’Ajuntament de Vacarisses vetllarà perquè això no passi i s’acompleixi el calendari previst.  • Abocador de Coll Cardús. Font: Grup Hera
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats