Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Es congelen les taxes municipals de 2023 i es penalitza el consum desmesurat d’aigua

28 d'octubre de 2022


Només s'apugen els trams tercer i quart, que corresponen a un 10% del total de comptadors de Vacarisses

 

El ple d’octubre de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2023. Tal com va explicar l’alcalde, Toni Masana Ubach, s’hi incorporaran tres tipus de canvis: uns sol·licitats per la Diputació de Barcelona; d’altres demanats des del mateix Ajuntament per arrodonir l’import d’alguns tràmits administratius i facilitar-ne, així, el pagament en efectiu, i en el servei de subministrament d’aigua, un augment que només afectarà un 10% de la població. I és que els trams en què es troben la majoria de llars, el primer i el segon, queden congelats, mentre que s’apuja la taxa abonada pels trams tercer i quart, un 6 i un 10%, respectivament. Això correspon a 219 comptadors, d’un total de 2.900, gran part dels quals pertanyen a empreses. “Enmig de la sequera que estem patint, considerem just que pagui més qui fa un consum desmesurat d’aigua”, va justificar Masana.

 

Tots els grups municipals van aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a 2023, excepte UIPV, que es va abstenir. “No creiem que sigui un bon any per apujar les taxes. Molta gent ha hagut de fer inversions per la manca de subministrament d’aigua i de previsió”, va argumentar el regidor Salvador Boada.

 

El Pla Local de Joventut i el programa Treball, Talent i Tecnologia, prorrogats

La sessió plenària d’ahir va aprovar per unanimitat la pròrroga del Pla Local de Joventut fins a la fi de 2023, amb l’objectiu de poder realitzar un procés participatiu per a l’avaluació, la diagnosi i la redacció del document que tindria vigència entre els  anys 2024 i 2027. A més, d’aquesta manera, es podrien dur a terme les accions pendents, retardades a causa de la pandèmia, tal com va explicar la regidora de Joventut, Júlia Carbó Ballbé. També s’ha demanat a la Diputació de Barcelona prorrogar, fins el 30 de juny de 2023, el programa Treball, Talent i Tecnologia, per cloure les actuacions pendents, sobretot de formació i assessorament a empreses i persones interessades en determinats sectors.

 

Acord entre l’Ajuntament i els sindicats sobre els processos d’estabilització del personal

Un altre dels punts que el ple va aprovar per unanimitat va ser la ratificació de l’acord entre l’Ajuntament de Vacarisses i la representació sindical del personal funcionari i laboral per establir els criteris generals per a la convocatòria de concurs oposició i concurs de mèrits. L’objectiu és estabilitzar l’ocupació pública temporal de l’Ajuntament.

 

Impuls al municipalisme i la conciutadania

L’única moció presentada al ple d’ahir va ser de la mà del grup d’ERC, a partir d’una proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), recolzat “per ajuntaments de diferents ideologies”, tal com va explicar l’alcalde de Vacarisses. Del text, Masana va llegir-ne el primer acord, “que resumeix la resta”: s’insta el Govern de la Generalitat a impulsar la Llei de Governs i finances locals, per “concretar un nou marc jurídic que atorgui les competències i els recursos perquè els Ajuntaments i els Consells Comarcals puguin afrontar els nous reptes amb la seguretat jurídica i amb el finançament que requereix l’administració que està més propera al ciutadà”. L’alcalde vacarissà va posar com a exemples el tema de les plusvàlues, amb què es deixaran de recaptar uns 300.000 euros, i el cost dels subministraments, “que es duplica i encara sort que som uns dels municipis que més ha apostat per l’energia fotovoltaica”. Masana va remarcar el paper dels ajuntaments, “a primera línia per donar resposta a la ciutadania”. No obstant això, “cada cop estem pitjor finançats”, va lamentar.

 

*La regidora del PSC, Concepción Miranda Lora, va excusar la seva absència.

 

   • Ple ordinari de 27 d'octubre de 2022

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats