Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge

5 d'octubre de 2022


Es tracta d'un pla d'acció a mig i llarg termini que pretén donar resposta a diferents objectius, com la generació d'habitatge de lloguer, el manteniment al municipi de la gent gran, la mobilitzacio d'habitatges buits i el foment de la rehabilitació i millora energètica dels ja existents

 

La regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Vacarisses ha estat treballant els darrers mesos en l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge, conjuntament amb la Diputació de Barcelona. El treball s’ha realitzat en 3 fases: primer, s’ha analitzat la situació general de l’habitatge a Vacarisses, per després fer una diagnosi de les necessitats i mancances en aquest àmbit i, finalment, s’ha elaborat un pla d’acció amb els eixos d’actuació a mig i llarg termini.

 

El Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge pretén donar resposta a diferents objectius:

  • La generació d’habitatge de lloguer, gairebé inexistent, que permeti l’emancipació del jovent. A llarg termini, es preveu facilitar la generació d’habitatge assequible i protegit a través del planejament, tot modificant-lo.
  • Garantir el manteniment al municipi de la gent gran, impulsant la millora i l’accessibilitat dels habitatges existents i proporcionant accés a altres habitatges del nucli urbà amb més facilitats per accedir a equipaments i serveis.
  • Donar continuïtat a la estratègia de mobilització d’habitatges buits al municipi iniciada ja fa més d’un any. En aquest sentit, el pla d’acció preveu actuacions per captar habitatge en desús i impulsar mecanismes per tal que entrin al circuit del mercat de lloguer.
  • Fomentar la rehabilitació i millora energètica dels habitatges amb mecanismes de suport a les persones propietàries, facilitant l’accés als ajuts supramunicipals que ofereixen l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els Fonts Next Generation.

En conclusió, el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge té l’objectiu principal d’assentar les bases per impulsar polítiques d’habitatge que siguin efectives per a Vacarisses.  • Habitatge. Font: CCVOC
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats