Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses exigeix millores i les inversions pendents a Rodalies

30 de setembre de 2022


La moció, que va rebre el suport de la majoria de grups, va ser presentada per ERC al ple de setembre, on va prendre possessió el regidor d’UIPV Raúl Avilés

 

L’únic punt de l’ordre dia debatut al ple de setembre de l’Ajuntament de Vacarisses va ser la moció presentada per ERC per exigir millores i les inversions pendents al sistema de Rodalies. “Parlar de Rodalies és parlar d’incompliments de l’Estat”, va afirmar el regidor de Mobilitat Territorial, Albert Salamé Sabater, qui, a continuació, va explicar que el motiu més flagrant de la presentació de la moció era l’aturada de tota la xarxa ferroviària catalana durant unes hores, a principis de setembre. “La xarxa ferroviària és clau per a la mobilitat del país i s’està arribant a un descrèdit que fa que la gent usuària no hi confiï”, va lamentar Salamé.

 

Per tot plegat, s’exigeix al Govern de l’Estat “l'execució urgent de la inversió infraestructural pendent a tot el sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat”, i se l’insta a completar íntegrament el traspàs del servei de Rodalies. A més, s’insten totes les administracions a treballar en la línia dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 2030 i de la mitigació dels efectes del canvi climàtic, amb accions per incrementar l’ús del tren en detriment del vehicle privat. Finalment, es demana als governs de la Generalitat i de l’Estat que totes les inversions ferroviàries al conjunt de Catalunya es prioritzin tenint en compte les necessitats d’equilibri territorial del país.

 

Tots els grups municipals van donar suport a aquesta moció, excepte el PSC, que es va abstenir. La regidora socialista, Concepción Miranda Lora, la va titllar d’abstenció “crítica” per estar d’acord en que calen més inversions en el servei de Rodalies. Ara bé, “nosaltres no contribuirem a alimentar la mala percepció de Rodalies quan les enquestes diuen que no és així i quan a Vacarisses ens estan ja efectuant les obres previstes”, va argumentar Miranda.

 

Presa de possessió de Raúl Avilés Trabalón

El ple celebrat ahir al vespre es va encetar amb la presa de possessió del regidor d’UIPV Raúl Avilés Trabalón i el seu nomenament com a representant d’aquesta formació a les comissions corresponents. Les primeres paraules d’Avilés van anar dedicades al seu company de partit, Josep Mª Gibert, mort el passat 30 de maig. “Agafo el lloc de regidor amb molta il·lusió. Sé que és una gran responsabilitat i espero estar a l’alçada de les circumstàncies”, va expressar el regidor entrant.  • Ple de 30 de setembre de 2022
  • Raúl Avilés Trabalón, prenent possessió del càrrec de regidor.
  • Raúl Avilés Trabalón, prenent possessió del càrrec de regidor.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats