Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Nous clubs de lectura infantil i juvenil

24 d'agost de 2022


La biblioteca municipal El Castell els engegarà aquest mes de setembre

 

El nou Club de Lectura Infantil va adreçat a nens i nenes que estiguin cursant 4t, 5è i 6è de primària que tinguin ganes de trobar una comunitat lectora amb qui compartir i comentar tres lectures finalistes del Premi Atrapallibres i poder-les valorar i decidir quina de les tres mereix ser la guanyadora del Premi, convertint-se així en part del Jurat! El Premi Atrapallibres està convocat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (IBBYCAT) i vol promoure la lectura en llengua catalana actual i de qualitat, contribuint així a la seva formació literària a partir d’una lectura analítica, crítica i reflexiva, juntament amb la pràctica de la conversa literària.

 

El nou Club de Lectura Juvenil va adreçat a joves a partir de 1r d’ESO i és compartit amb joves dels pobles de Matadepera i Viladecavalls. Nascut aquest 2022 en el marc de l’Any Europeu de la Joventut, les tres biblioteques l’han titulat Club de Lectura “Protagonista Jove” l’Oest del Vallès perquè el jovent, a part de trobar una comunitat lectora amb qui compartir i comentar lectures, també formaran part del Jurat del Premi Protagonista Jove.

 

Els dos clubs de lectura (infantil i juvenil) es duran a terme un dimarts de cada trimestre i seran moderats per la Gemma Serra Burgués. Diplomada en Educació Social, llicenciada en Humanitats i Màster de Biblioteca Escolar i Promoció a la Lectura, així com en llibres i Literatura Infantil i Juvenil, és una de les millors moderadores de clubs de lectura infantil i juvenil que la biblioteca El Castell ha seguit durant el curs 2021-2022 i assegura que serà un privilegi per a infants i joves de Vacarisses poder gaudir de la seva professionalitat.

 

Programa de Foment a la Lectura

Quant al Programa de Foment a la Lectura, s’amplia de 1r a 3r de primària i es farà de desembre a abril. El canvi de dates i l’ampliació de cursos es deuen a les millores que demanaven les famílies a les enquestes de valoració, que preferien més temps per fer les 10 lectures i obrir el programa fins a 3r de primària.


Relació directori

Biblioteca municipal El Castell  • Club de lectura infantil
  • Club de lectura juvenil
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats