Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El camp de futbol municipal ja té nom

29 de juliol de 2022


El ple de l’Ajuntament de Vacarisses acorda per unanimitat proposar Mariano Chillón Chillón, pel seu compromís amb el municipi i l’esport

 

El ple de juliol de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, va aprovar inicialment per unanimitat la denominació del camp de futbol municipal: Mariano Chillón Chillón. Tot i ser vacarissà d’adopció, ja que va nàixer a Toro (Zamora), va ser una persona molt compromesa amb el nostre municipi, on va formar la seva família i va tenir tres fills. Gran apassionat de l’esport, especialment del futbol, va fer d’entrenador i, fins i tot, va ser regidor d’Esports de l’Ajuntament. Chillón va morir el 2019, als 69 anys. En aquell moment, molts joves van adreçar-se a l’Ajuntament per sol·licitar que se l’homenatgés, tal com va explicar l’alcalde vacarissà, Toni Masana Ubach, que va cloure la seva intervenció destacant que es tracta d’un «acte de justícia, ja que el Mariano és una persona meritòria de deixar petjada amb el seu nom en un espai que representa la seva gran passió».

 

Informació sobre l’estat del subministrament d’aigua

A l’apartat d’Informes de Presidència, Masana va informar sobre l’aprovació d’un decret d’emergència que es presentarà a la Diputació de Barcelona perquè estudiï si són subvencionables les despeses extraordinàries que l’Ajuntament està afrontant a causa dels problemes amb el subministrament d’aigua. L’alcalde, a més, va explicar que el proper dilluns s’iniciaran les obres de canalització del nou pou d’El Palà, que l’han de connectar a l’estació de bombeig de l’Urpina. Es preveu que aquestes tasques durin unes tres setmanes.

 

Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals de Vacarisses

Ahir es va aprovar inicialment el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de Vacarisses 2022-2027. La novetat principal respecte a l’anterior document és la vigència de 6 anys. Vacarisses és un municipi declarat d’alt risc d’incendi forestal i, per tant, la llei obliga a disposar d’un document amb el conjunt de previsions i mesures que cal prendre per reduir les causes dels incendis, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció. El PPI presenta aquestes previsions i mesures a través d’informació escrita (fitxes descriptives d’actuacions i inversions) i gràfica (mapa).

 

Revisió de preus dels serveis de neteja viària, deixalleria i recollida de residus

L’empresa Juan i Juan és l’encarregada dels serveis municipals de neteja viària, deixalleria i recollida de residus. Des de la implantació del sistema Porta a Porta, al 2017, no s’havia fet cap revisió de preus, un dret que pot sol·licitar la mateixa adjudicatària, segons estableix el contracte. Arran d’aquesta petició, el tècnic municipal de Medi Ambient ha actualitzat l’import del servei ofert, de 83.624,49 € mensuals, amb caràcter retroactiu des del passat mes de maig. La proposta va rebre el suport de tots els grups, excepte el d’UIPV, que es va abstenir. Salvador Boada Guàrdia va reclamar la convocatòria d’una comissió sobre el servei Porta a Porta, que havia demanat el seu company Josep Maria Gibert Castellet, a més de saber «què ens estalviem gràcies al PaP».

 

Representants a l’Assemblea General del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental

El ple de juliol va aprovar designar José Maria Córcoles Pamies i Miguel Rosales Calzado com a representant i suplent, respectivament, de l’Assemblea General del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental. Es tracta d’un òrgan de participació i consulta sobre qüestions referents a la gent gran de la comarca, especialment, aquelles competències i funcions que suposin una millora del benestar i la qualitat de vida d’aquest sector de la població, responent així a les necessitats i inquietuds d’aquest col·lectiu a través d’un espai de participació regular i permanent.

 

Suport al Correllengua

La sessió d’ahir també va acordar unànimement donar suport al Correllengua 2022, com a «instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat». Això es materialitzarà en aportar la infraestructura i l’ajuda necessàries per al bon desenvolupament de les activitats programades per part de les entitats i grups del municipi interessats en organitzar l’esdeveniment, que enguany homenatjarà l’escriptor valencià Joan Fuster.

 

Moció per l’amnistia i l’autodeterminació

L’única moció del ple de juliol va ser presentada per ERC, en motiu que, el proper 1 d’octubre, es compliran 5 anys del referèndum d’autodeterminació. Aprovada amb els vots favorables d’UIPV i Veïns per Vacarisses, l’Ajuntament expressa el seu suport a «l’amnistia, entesa com la necessitat d’una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades, i l’autodeterminació, entesa com la necessitat d’un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l’exercici de la lliure determinació de la societat catalana». Masana va explicar que l’objectiu de la moció és arribar a la majoria de municipis de Catalunya «per fer notar la unitat del territori». La regidora de Movem, Clara Fuster Ramon, es va abstenir: «La proposta reobre el processisme, atès que l’ambient està bastant fred en aquest moment i ens sobta perquè els postulats d’ERC en aquesta matèria ja s’estan tractant a la taula de diàleg amb el govern espanyol». I la regidora de Ciutadans, Estefanía Muñoz Ramírez, va argumentar el seu vot en contra: «L’amnistia no és un supòsit recollit per la Constitució, ja que, en democràcia, tothom està sotmès a la mateixa llei».

 

*La regidora del PSC, Concepción Miranda Lora, va excusar la seva absència.

   • Ple de 28 de juliol de 2022

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats