Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El Programa CuEme de l’escola Font de l’Orpina es clou amb la venda de productes de la cooperativa i l’entrega de diplomes

27 de juny de 2022


Amb el final de curs arriba el tancament de la cooperativa creada per 27 infants de l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses, que participa per cinquè any en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola

 

Aquest ha estat el cinquè curs en què l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses ha participat en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme), impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’acompanyament de l’Ajuntament del municipi i del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC). Els 27 infants que hi han participat enguany han creat la cooperativa La Vaca Lola, que s’ha clos amb la venda dels seus productes durant la Fira del segle XVIII de la passada Festa de la Vaca. Aquests havien estat elaborats artesanalment a partir de materials reciclats per ser més sostenibles. Una part dels beneficis aconseguits s’han cedit a l’associació La Huella de Rosy, de Calella de Mar, dedicada a rescatar i trobar una llar als animals abandonats.

 

La clausura oficial del Programa CuEme d’enguany es va fer el 20 de juny, al Casal de Cultura, en un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana; la regidoria d’Educació, Paola Moral; la regidora de Promoció Econòmica, Olga Serra, i el conseller d’Educació del CCVOC, Manuel Robles, que van lliurar els diplomes del projecte a l’escola, la professora responsable i l’alumnat participant. En els seus discursos, van remarcar els beneficis del programa i de la col·laboració entre administracions i centres educatius, a més d’agrair la implicació de la professora i les famílies i l’esforç de l’alumnat. Per la seva banda, els infants van valorar molt positivament la seva experiència, destacant les decisions consensuades democràticament.

 

El projecte es va encetar al novembre de 2021 amb informació sobre les diferents fórmules jurídiques per dur a terme una activitat empresarial i la decisió de triar la cooperativa. Tot seguit, es van treballar els estatuts, l’organització interna i la distribució de càrrecs, la tria de nom i el disseny dels logotips. Posteriorment, es va iniciar el procés per presentar prototips i seleccionar els productes a elaborar, el treball de camp per identificar els interessos del mercat, la planificació i organització de la producció, etc. I un dels darrers passos van ser les estratègies comercials, de publicitat i màrqueting orientades a promocionar i vendre els productes de la cooperativa La Vaca Lola.  • Lliurament de diplomes del Programa CuEme.
  • Lliurament de diplomes del Programa CuEme.
  • Paradeta de la cooperativa La Vaca Lola.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats