Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Jornada "Plantes medicinals i remeis populars"

20 d'abril de 2022


Al llarg del 7 de maig, hi ha programades diverses xerrades i tallers

 

Les plantes medicinals i els remeis populars formen part de la nostra cultura mil·lenària i ens acosten als nostres orígens i a la natura més propera. Ensenyar, aprendre, descobrir i debatre al seu entorn aporta quelcom de positiu a la nostra societat, a voltes massa tecnificada, alhora que ens permet gaudir de la tradició al costat dels nous usos, experimentacions i aplicacions que tenen en camps com la medicina, les cures, l'etnobotànica, la sostenibilitat, etc.

 

Per posar-ho en valor, s’ha organitzat la jornada Plantes medicinals i remeis populars, que tindrà lloc el proper 7 de maig al llarg de tot el dia. El seu objectiu és fer arribar la cultura de les plantes medicinals i els remeis populars a tota la població, amb sessions que permetin apropar aquest coneixement a les diferents generacions i que promoguin l’intercanvi d’experiències, cultura i records.

 

Persones, plantes, cultura i benestar. La recerca etnobotànica és el títol de la conferència inaugural, seguida d’Ensenyar i transmetre l'etnobotànica. Després d’un taller educatiu del Curacops, es presentarà Virtuts i tradició de l’oli de ginebre i hi haurà una taula rodona sobre com Incorporar les pràctiques tradicionals en el món mèdic. El matí es clourà amb un debat al voltant de totes les xerrades anteriors.

 

El programa continuarà a la tarda, amb tallers pràctics a càrrec del grup del Casal de Gent Gran de Vacarisses i del Grup Vallès Occidental de l'Associació Flora Catalana, i es clourà amb un tast de galetes Trias i vi de Ramon Roqueta.

 

La jornada Plantes medicinals i remeis populars ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vacarisses, l’associació El llibre de la vida, la Diputació de Barcelona i la Coordinadora d’Entitats de la Memòria Popular a Catalunya (CEMPAC). Està oberta a professionals i persones estudioses, investigadores i afeccionades. La participació és gratuïta, però cal inscriure-s’hi abans del 30 d’abril.

 

Com a activitat complementària, el proper 30 d’abril es repetirà la sortida guiada Les plantes remeieres de Vacarisses, dins (Re)descobrint Vacarisses. Es farà un recorregut pel nostre entorn per descobrir-ne plantes medicinals.  • Camamilla
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats