Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’ADF, un equip de voluntariat que té cura del nostre entorn

7 d'abril de 2022


L’any passat es van destinar 5.134 hores a serveis presencials, equivalents a unes 14 hores diàries de mitjana, i es van recórrer 9.202 quilòmetres

 

Un equip de voluntariat d’11 dones i 19 homes formen l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Vacarisses – Rellinars. L’entitat acaba de publicar la seva memòria anual, que recull totes les activitats i actuacions que va dur a terme l’any passat. En total, es van destinar 5.134 hores a serveis presencials, equivalents a unes 14 hores diàries de mitjana, i es van recórrer 9.202 quilòmetres.

 

Una de les primeres sortides de l’any va ser per comprovar l’estat de camins i urbanitzacions amb motiu de la nevada que va emblanquinar Vacarisses a principis de gener. Uns dies més tard, es va haver d’actuar per les fortes ratxes de vent de la borrasca Filomena, així com també a finals d’any.

 

Una altra de les funcions principals de l’ADF és la prevenció d’incendis. Per això, es revisen els hidrants periòdicament, es realitzen pràctiques forestals per estar a punt davant qualsevol incidència amb foc, s’informa la població sobre com actuar en cas d’incendi, etc. Aquestes tasques són prèvies a la campanya forestal, compresa entre el 15 de juny i el 15 de setembre, en què s’intensifica la vigilància.

 

A més, el 2021, el voluntariat de l’ADF va confeccionar caixes niu per a mallerengues i trampes per combatre la vespa asiàtica. La resta d’hores es van dedicar a formació i tasques de manteniment intern.


Relació directori

Agrupació de Defensa Forestal (ADF)

  • Telèfon 677 51 83 04 | 600 79 37 28


  • Visualització dels treballs per part del voluntariat assistent a aquesta activitat. Font: ADF Vacarisses
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats