Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Reunió amb el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua

17 de març de 2022


S’hi van tractar diversos temes, com la futura connexió d’aigua en alta, el tractament d’aigües residuals a les urbanitzacions més petites i la neteja de rieres i torrents

 

Dimarts passat, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana; el regidor d’Obres i Serveis, Pere Casas, i personal dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament es van reunir el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes. Un dels principals temes que s’hi van tractar va ser la connexió d’aigua en alta per abastir el nostre municipi, enfront a possibles mancances en el subministrament dels pous d’extracció en èpoques de sequera, cada cop més freqüents pel canvi climàtic. En breu, l’Ajuntament de Vacarisses farà una petició formal en aquest sentit, per tal d’elaborar el projecte de connexió més òptim i determinar, així, si aquesta es realitzarà des de l’abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) o bé des de la xarxa de Terrassa Aigua (TAIGUA). La previsió de tot plegat és d’uns 5 anys.

 

A la trobada de dimarts, també es van analitzar diverses solucions tècniques per tractar les aigües residuals de les quatre urbanitzacions més petites amb dèficits: Ca l’Oliva, Pou Gran, El Fresno i La Farinera. L’objectiu és estudiar-ho en vistes a la propera licitació de l’elaboració dels projectes de reparcel·lació i urbanització d’aquests quatre nuclis habitats.

 

La reunió es va cloure parlant sobre la neteja de rieres i torrents en espais urbans i naturals. L’ACA va remetre l’Ajuntament a sol·licitar les seves subvencions anuals, tot i reconèixer que són insuficients per arribar a tots els municipis catalans amb la mateixa problemàtica. Tanmateix, van expressar la voluntat de millorar aquestes ajudes econòmiques.  • Reunió amb el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats