Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Crida a la mobilització pels drets de les dones

25 de febrer de 2022


Al ple de febrer de l’Ajuntament de Vacarisses, es va llegir el manifest del proper 8 de març

 

Ahir al vespre, es va celebrar, per videoconferència, el ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de Vacarisses. Abans del torn de precs i preguntes, l’alcalde del municipi, Antoni Masana, va llegir la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau davant l'escalada de violència a Ucraïna i demanant la desmilitarització i l'inici d'un diàleg per a una resolució pacífica.

 

Tot seguit, la regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó, va llegir el manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, apel·lant a la mobilització a favor dels seus drets, aquest i cada dia de l’any, “per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana una República Feminista de persones lliures”. Per commemorar aquesta efemèride, l’Ajuntament de Vacarisses ha organitzat una programació diversa, amb cabuda tant per a la formació com l’oci, sense oblidar la reivindicació dels drets de les dones.

 

En l’apartat d’Informes de Presidència, cada regidor i regidora va detallar els recursos que la seva àrea ha sol·licitat en la primera convocatòria de la Diputació de Barcelona. Es tracta del catàleg de serveis que, cada any, l’ens provincial ofereix als governs locals.

 

Es modifiquen les taxes municipals

L’únic punt a debatre al ple d’ahir va ser la modificació d’algunes ordenances fiscals. D’una banda, la que regula l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, és a dir, la plusvàlua, per tal d’adaptar-la al recent text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. D’altra banda, s’han modificat les ordenances reguladores de les taxes per expedició de documents i símbols municipals; per la prestació del servei d’escola bressol; per la prestació de serveis de caràcter lúdic, formatiu, cultural, esportiu, d’entreteniment i similars, i per la prestació dels serveis d’escola de música i dansa. En aquest casos, la majoria de canvis es deuen a la pujada de l’IPC interanual un 5,4% per anar-ho ajustant fins la xifra actual, del 6,1%. La resta de modificacions es deuen a correccions, a l’adaptació a necessitats actuals i a la prestació de nous serveis, com un camp de treball estiuenc per a joves a El Mimó o la programació teatral per a persones adultes. Tots els grups municipals van votar a favor de la proposta de modificació d’aquestes taxes municipals, excepte UIPV i Ciutadans, que es van abstenir. El regidor d’UIPV Josep Mª Gibert va argumentar el vot de la seva formació: “Pensem que enguany no és prudent que hi hagi cap increment, tampoc de l’IPC, perquè encara ens trobem en situació de pandèmia, crítica a nivell econòmic”.  • Ple de 24 de febrer de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats