Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses ratifica l'ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

28 de gener de 2022


El ple de l’Ajuntament de Vacarisses aprova també notificar un ajustament dels seus límits


Ahir al vespre es va celebrar, per videoconferència, el primer ple de l’any de l’Ajuntament de Vacarisses. Un dels temes a debatre va ser la ratificació de l’ampliació dels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, aprovada ja pel ple municipal de juliol de 2020. A més, des del consistori vacarissà, es notificarà una proposta d’ajustament de la delimitació sud del parc.


Tots els grups municipals van votar a favor de la proposta, excepte UIPV. El regidor de la formació Salvador Boada va parlar d’algunes «incongruències en el planejament» i va considerar la proposta «no prou estudiada, per exemple, per fer les franges de protecció d’incendis, amb diferents criteris segons si pertanyen a parc natural o no». L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va respondre que aquests detalls s’hauran d’ajustar després i va informar, precisament, d’una reunió amb el director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac la setmana vinent. «Aquesta és la proposta de Vacarisses que creiem més encertada sobre el parc natural que volem», va concloure Masana.


Subvencions a entitats

El ple de gener també va aprovar l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament a les entitats i associacions vacarissanes. Tal com va explicar el regidor de Participació Ciutadana, Albert Salamé, les bases que ho regulen són molt similars a les de 2020, que no es van arribar a executar per l’esclat de la pandèmia, de manera que els ajuts es van acabar concedint per assignació directa. Enguany, es retorna al procediment de concurrència competitiva en la majoria d’àrees.


Modificació d’estatuts del CONGIAC

Un altre punt de l’ordre del dia de la sessió d’ahir va ser la modificació dels estatuts que regeixen el Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC), de què Vacarisses forma part. L’objectiu principal d’aquest canvi és reforçar la voluntat de servei públic, ja que es tracta d’una associació de municipis que cooperen en la defensa d’un model de gestió pública, posant en comú experiències, representant el conjunt dels operadors públics davant les institucions, facilitant formació i coneixement al personal dels diversos ens consorciats, etc. El regidor d’Obres i Serveis, Pere Casas, va detallar la resta de modificacions, relatives al criteri de votació, amb un vot per municipi «per evitar possibles lobbies en un futur»; l’aclariment de conceptes; la previsió de poder realitzar reunions telemàtiques, i l’agilitat de la gestió diària, entre altres aspectes menors.

   • Ple ordinari de gener de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats