Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a l'Associació Vacarisses Ràdio

3 de desembre de 2021


"Dediquem tot el temps possible a fer una ràdio propera i professional"

 

L’Associació Vacarisses Ràdio agrupa un col·lectiu de persones voluntàries que treballen per ampliar el grup de participants per poder emetre programes d’elaboració pròpia amb continguts variats i per a tots els públics. Parlem amb membres de l’entitat perquè ens expliquin quina és l’oferta actual de l’emissora municipal.

 

Amb quin objectiu es va crear l’Associació Vacarisses Ràdio?

Per damunt de tot, oferir un bon servei al nostre municipi, aprofitant la infraestructura que ens ofereix l'Ajuntament, a l'edifici del Castell, i poder arribar a tots els vilatans. Ja fa molt de temps que es va crear, alguns encara continuen, amb el propòsit també de crear cultura de ràdio, una mica oblidada.

 

Qui en formeu part?

Som 10 voluntaris en actiu més quatre col·laboradors esporàdics. Són quatre tècnics molt professionals i voluntaris a sala de microfonia.

 

Un dels objectius de Vacarisses Ràdio és oferir programes d’elaboració pròpia. Què hi podem trobar a la graella?

Matinals amb contes i música infantil fins les nou hores; música alegre fins migdia; música selectiva, com blues, jazz, etc. a les tardes; poemes per anar a dormir i chill-out a la nit; sardanes els diumenges, i programes en directe o en diferit. Per exemple , L'univers dels llibres els divendres al vespre, en el qual dos ponents expliquen l'argument d'un llibre, llegint algun text, investigant dades sobre l'autor, etc. El monyu de la Bernard, Parlem de desinformació, notícies, sempre contrastades i afegim una mica de bon humor. Press to play, on el més jove dels voluntaris parla sobre les novetats dels jocs. La teva veu, programa en directe quinzenal, adreçat a la gent gran. I entrevistes com, per exemple, al Patge Murriet, que ens sorprèn cada Nadal. Els voluntaris dediquem tot el temps possible a fer una ràdio propera i professional.

 

Imaginem que l’associació continua treballant per ampliar la graella amb noves col·laboracions. Algun programa en preparació que es pugui avançar?

Estem pensant de fer un informatiu setmanal sobre notícies i esdeveniments del nostre municipi. Ens agradaria també poder incorporar algun voluntari més que pugui fer un programa sobre els mots oblidats de la nostra llengua i fins i tot fer algunes classes de català bàsic i també d’anglès.

 

Si alguna persona amant de la ràdio està interessada en col·laborar-hi, com pot fer-ho?

Pot comunicar-se a través de Facebook, al nostre e-mail, vacarissesradio@gmail.com, o a Telegram.

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: Les Vendranes

Una activitat vacarissana: La fira de Nadal

Un record vacarissà: Les vinyes ja desaparegudes

Una millora per al municipi: Pel que ens pertoca, una emissora que pugui arribar a tots els racons del municipi

Un llibre: Marina, de Carles Ruiz

Una pel·lícula: Camino

Un personatge real: Eugenio

Un personatge de ficció: Peter Pan

Un plat: Mongetes amb botifarra  • Associació Vacarisses Ràdio
  • Associació Vacarisses Ràdio
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats