Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Aprovat per unanimitat el primer Pla Intern d’Igualtat de l’Ajuntament

26 de novembre de 2021


El ple de novembre ha estat el primer amb públic des de febrer de l’any passat

 

El ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses va ser el primer amb públic des de febrer de 2020. L’aforament era limitat a 14 persones, que es van seleccionar per ordre d’inscripció.

 

El primer punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació del I Pla Intern d’Igualtat 2022-2024. “Des de l’Ajuntament de Vacarisses, fa temps que es va prendre el compromís de treballar per la igualtat i l’equitat de gènere, desenvolupant activitats de sensibilització, prevenció i intervenció quant al gènere i les violències masclistes”, va explicar la regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó, que va afegir que, “per assolir-ho de manera exitosa, l’administració pública ha de ser un exemple a seguir”. Els objectius principals del document, elaborat per l’entitat Esberla, són “incorporar, de manera transversal, el principi d’igualtat de gènere en l’organització interna de l’Ajuntament i enfortir la credibilitat i el compromís de l’ens en les polítiques de gènere, amb coherència entre el discurs i la pràctica interna”, va expressar Carbó.

 

Tots els grups de l’oposició van intervenir per celebrar la creació del Pla Intern d’Igualtat i insistir en que s’ha d’aplicar i fer-se complir. En aquest sentit, la regidora de l’àrea va informar que s’ha creat una comissió amb les persones que han participat en l’elaboració del document i que començaran a treballar amb un cronograma d’accions realista.

 

Abans del torn de precs i preguntes de l’oposició, Carbó va llegir el manifest pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, destacant la modificació i ampliació de la llei de dret de les dones a l’erradicació de les violències masclistes. La reforma ha introduït noves formes de violència, com l’obstètrica, la vicària i la digital, i nous àmbits, com l’institucional.

 

Elecció de jutge de pau

Un altre dels punts de la sessió ordinària d’ahir va ser la tria de jutge de pau de Vacarisses, ja que el termini de quatre anys de l’actual finalitza al febrer de 2022. L’única sol·licitud rebuda va ser la de Joan Carles Cirera Izquierdo, actual jutge de pau, qui reuneix el requisits exigits per la Llei Orgànica del Poder Judicial, “té experiència en el càrrec, l’ha estat exercint satisfactòriament, té arrelament al municipi i és coneixedor del medi social, condicions que el fan idoni per continuar exercint aquesta tasca”.

 

Modificacions de crèdit per a despeses imprevistes de la pandèmia

L’últim punt de l’ordre del dia va ser la proposta de modificar crèdits mitjançant transferències de crèdit per aplicar el fons de contingència creat per cobrir despeses imprevistes derivades de la pandèmia, amb un import total de 192.800 euros. Bàsicament, es tracta d’hores extra i baixes laborals de la Policia local, Serveis Territorials, Educació, Brigada i Esports. Els grups de l’oposició van mostrar la seva disconformitat per la manca d’informació i pel nivell de dificultat de l’informe d’Intervenció rebut a petició seva. Així, UIPV, Movem Vacarisses i Ciutadans es van abstenir, mentre que Veïns per Vacarisses van votar en contra de la proposta. L’alcalde del municipi, Antoni Masana, va resoldre alguns dels dubtes plantejats i va respondre les crítiques recordant que el personal tècnic de l’Ajuntament està a disposició de tots els grups per a qualsevol aclariment.

 

*La regidora del PSC, Concepción Miranda, va excusar la seva absència del ple de novembre.  • Ple de novembre
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats