Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Pla local per l’abordatge del consum de drogues i pantalles de Vacarisses

3 de novembre de 2021


Orientat a les persones més joves del municipi, ofereix una intervenció transversal i integral

 

El ple d’octubre va aprovar el Pla local per l’abordatge del consum de drogues i pantalles de Vacarisses, per a la prevenció, reducció de riscos i promoció de la salut en relació al consum de drogues i l’ús de pantalles. Està orientat a les persones més joves del municipi, especialment a les edats compreses entre els 10 i els 25 anys, aproximadament, i el seu objectiu és ampliar les actuacions que ja es desenvolupen al municipi en aquest àmbit, ja que, arran de l’actual situació de pandèmia, s’han detectat noves necessitats.

 

Així, el nou pla incorpora projectes anteriors engegats a Vacarisses, amb la intenció de millorar-los, oferint una intervenció transversal i integral, que tingui en compte tots els eixos possibles vinculats al consum de drogues, les drogodependències i les addiccions a les pantalles. I és que la resposta s’ha de tractar des de diversos àmbits: social, sanitari, educatiu, laboral i familiar.

 

És per això que el pla, elaborat per la regidoria de Joventut i que ha de servir de referència fins al 2025, ha comptat amb un procés participatiu, que ha implicat diversos professionals al voltant de la Taula municipal per l’abordatge del consum de drogues i les addiccions a les pantalles, així com al propi jovent vacarissà, que, a través d’entrevistes, qüestionaris i grups de discussió, ens ha permès conèixer i entendre la seva realitat. El document també ha rebut l’assessorament de l’associació Promoció i Desenvolupament Social i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

El Pla Local per l’abordatge de consum de drogues i pantalles de Vacarisses es presentarà en dues sessions. La primera, el 9 de novembre, consistirà en la jornada Polítiques de drogues i abordatge educatiu i anirà destinada a professionals. El dia 18 del mateix mes serà el torn de les famílies, amb una xerrada sobre com abordar les addiccions a les pantalles.  • Pla local per a l'abordatge del consum de drogues i pantalles
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats