Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

SexAFIN: educació afectivosexual i reproductiva a les escoles de primària

2 de novembre de 2021


El projecte s’adreçarà a l’alumnat de segon, quart i sisè

 

Des de les regidories de Polítiques de gènere, Infància i Educació, aquest curs s’iniciarà el projecte SexAFIN: educació afectivosexual i reproductiva a les escoles de primària. En concret, s’adreçarà a l’alumnat de segon, quart i sisè de les escoles Pau Casals i Font de l’Orpina.

 

Desenvolupat pel Grup d’Investigació AFIN de la Universitat Autònoma de Barcelona, pretén treballar des de dues línies. Per una banda, comprendre en profunditat la sexualitat en la infància, així com també la manera en què aquesta s’està educant des de les escoles i les famílies. I per una altra banda, dotar d’informació, habilitats i competències sobre l’educació afectivosexual i reproductiva.

 

El projecte es basa en el dret d’infants i joves al coneixement i la informació, que constitueix un aspecte fonamental de la salut sexual i reproductiva, per tal que puguin créixer i desenvolupar habilitats i actituds que fomentin el respecte a les diversitats, al propi cos, a les emocions i a les sensacions pròpies i de la resta. Tot plegat amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament d’una educació sexual i afectiva integral, que inclou la prevenció, la diversitat sexual, l’equitat de gènere, el plaer i el benestar.

 

SexAFIN es desenvoluparà en quatre eixos diferents: formació al professorat, tallers amb les famílies, taller amb els infants i, finalment, una activitat comunitària. L’objectiu del primer i el segon eix és aportar eines, estratègies i recursos per treballar l’educació afectivosexual i reproductiva, poder abordar la sexualitat de forma integral, encabint el foment a l’equitat de gènere, el respecte a la diversitat, el coneixement i la cura de la fertilitat i el plaer, i finalment, reflexionar sobre l’acompanyament per part de les persones adultes en una educació integral, plena i satisfactòria cap a infants i adolescents.

 

En el cas del taller amb infants, s’hi tractaran tres grans blocs segons el cicle. L’inicial anirà sobre Els nostres cossos i al cicle mitjà reflexionaran respecte els Canvis en el cos, mentre que al cicle superior es qüestionarà Què sabem i què volem aprendre sobre sexualitat?

 

Per acabar, l’acció comunitària sorgeix amb l’esperit d’estendre el projecte més enllà dels centres educatius i fer-ne difusió. És per això que, amb la col·laboració d’una entitat o associació del municipi, es realitzarà una activitat de sensibilització destinada a tota la població.  • SexAFIN
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats